Na jugu Portugalske je končan še drugi turnir Portugal Golf Tour, ki je namenjen profesionalnim in amaterskim igralcem in igralkam golfa. 

Na turnirju so nastopili trije igralci iz Slovenije: Pia Babnik, Jaka Babnik in Žan Luka Štirn. Turnir je bil zopet polno zaseden, nastopilo je več kot 80 igralcev, od tega kar nekaj bivših European Tour in aktualnih Challenge Tour igralcev. Turnir se je odvijal  na drugem od dveh igriščih resortu Alamos na jugu Portugalske. Razmere za igro in temperature so bile tudi tokrat ugodne, igrišče pa odlično pripravljeno. 

Na turnirju je zopet nejbolje odigral Žan Luka Štirn, ki je s skupnim rezultatom -13 tokrat zasedel odlično 4. mesto in za zmagovalcem zaostal en sam udarec. Žan Luka je odigral dva turnirja, skupaj 6 krogov s povprečjem 67,67 udarca, torej povprečno -4,33 udarca pod parom igrišča na odigran krog.

Tik pod vrhom vseh nastopajočih se je znašla tudi Pia Babnik, ki je turnir zaključila z -8 in kaže že na začetku sezone odlično formo. Njen brat Jaka je prav tako prestal rez in se uvrstil v zgornji del vseh udeležencev.  

Pia je po tekmi odpotovala na tekmo v Kenijo, Žan Luka pa naprej na priprave na začetek sezone Challenge Tour 2024.


Jan 24, 2024