Na igrišču St. Florian v Linzu se je včeraj končalo Mednarodno prvenstvo Avstrije na katerem je velik uspeh dosegel Luka Naglič (GK Bled), ki je po štirih tekmovalnih dneh z rezultatom 269 (-19) zaostal samo za domačim reprezentantom Christophom Bleierjem 264 (-24). Pri dekletih je turnir zelo dobro odigrala Eva Kiri Fevžer (GK Arboretum), ki je po štirih tekmovalnih krogih z 301 udarcem (+13) zasedla 11.mesto. 

 

Odlično urejeno igrišče in močna mednarodna konkurenca sta bila prava spodbuda za 120 fantov in 30 deklet, ki so nastopili na severu Avstrije. Že prvi dan smo bili priča odličnim rezultatom, saj je Christoph Bleier odigral igrišče z samo 62 udarci (-10) potem, ko je dosegel na prvih petih luknjah pet brdijev in nato še eagle na osmi in brdi na deveti luknji ter po polovici kroga igral kar -8. Sledili so še trije brdiji in en bogi , kar je bilo dovolj za vodstvo z udarcem prednosti pred Laurenzom Kubinom, ki je odigral krog brez bogija in devetimi brdiji. V takem dnevu tudi odličnih 69 udarcev (-3) Luke Nagliča in delitev šestega mesta ni ostale neopaženo še posebej, ker je Luka drugi dan z 65 udarci postavil najboljši rezultat kroga in se zavihtel na skupno drugo mesto, ki ga kljub odlični igri številnih igralcev do konca turnirja ni več izpustil iz rok.

 

V štirih dneh je Luka odigral dva eagla in devetnajst brdijev, ker je bil zelo natančen pri udarcih proti zelenicam, saj je v tretjem krogu zadel vseh 18 zelenic, v zadnjem, ki ga je tudi odigral z vrhunskimi 66 udarci pa 16 zelenic. Na tekmovanju je odigral samo štiri bogije, kar je bilo daleč najmanj od vseh nastopajočih in je po koncu tekme zadovoljen povedal : ” Formo iz študija v ZDA sem obdržal tudi ta dva tedna odkar sem se vrnil domov in ker sem na tem igrišču igral že pred tremi leti sem bil prepričan v dober rezultat. Igrišče je za fante precej lahko, saj so na prvih petih luknjah kar trije pari 5 na katerih smo vsi najboljši odigrali brdije in eagle, pa tudi sicer omogoča napad na zelenico, če z začetnim udarcem odigraš na pravo pozicijo na fairwayu. Tudi zadnji dan sem odigral neobremenjeno in sem si zamislil rezultat med 65 in 69 udarci, kar naj bi bilo zanesljivo mesto na odru za zmagovalce. Med igro nisem spremljal rezultate drugih in šele po 16 luknji, ko sem igral rundo že -7 sem videl, da bom ta cilj tudi dosegel.” ,

 

Razred zase pa čeprav ju je na koncu ločilo samo 5 udarcev je bil igralec domačega kluba Christoph Bleier, ki je vse štiri dni igral precej pod parom igrišča. Luka Naglič je o njem povedal : ” Je izredno dolg iz udarjališča in to mu omogoča, da potem z kratkimi železi in wedgi napada zelenice. Vrhunski krog z 62 udarci je odigral tukaj tudi pred tremi leti, zato njegov rezultat prvi dan zame ni bilo presenečenje. Je izredno visok in čeprav sem tudi sam med višjimi sem se ob igranju z njim počutil kot branilec proti centru na košarkarskem igrišču.” 

 

Tudi vsi ostali slovenski igralci razen Tima Bohinca so se uvrstili v rez in odigrali dober turnir. Jan Čirič je na koncu osvojil 17.mesto ( 288, par igrišča), Luka Strašek je bil 29. (291, +3) in Žiga Strašek 37. ( 294, +6).

 

Tudi v ženskem delu turnirja so bili doseženi odlični rezultati in zmagovalka Avstrijka Chantal Duringer je odigrala 273 udarcev (-15) ter za tri udarce prehitela Emmo Kaiso Bunch iz Danske. Vse štiri slovenske igralke so nastopile zelo dobro, Eva Kiri Fevžer (GK Arboretum) je osvojila 11. mesto z 301 udarcem (+13), mesto za njo je bila Lana Malek (GK Slovenska Bistrica) z 306 udarci (+18), Zala Jesih ( GK Arboretum) pa je osvojila 21. mesto z 317 udarci (+29). Prve tri dni je odlično igrala tudi Ana Vehovar (GK Arboretum), ki je rez zgrešila samo za en udarec po smoli na zadnjih luknjah tretjega dne. Tako kot Luka Naglič je bila svojega rezultata vesela tudi Eva Kiri Fevžer : ” Igrišče mi je bilo zelo všeč, ker je široko in odprto, kar ustreza moji igri. Pogoji za igranje so bili odlični, še posebej velike in hitre zelenice. Kljub nekaj nepotrebnim napakam sem vse štiri dni igrala zelo konstantno in dosegla odličen rezultat.” 

 

Za naše najboljše igralke in igralce bo naslednja tekma Državno klubsko in posamično prvenstvo Republike Slovenije na Otočcu od 21. do 23. junija.

 

 

 

 

 


Jun 14, 2023