Letošnje tretjo tekmovanje na SLO Touru je bilo precej okrnjeno, saj so zaradi mature in mednarodne tekme v Nemčiji, ki so se jo udeležili štirje naši najboljši igralci v kategoriji do 18 let, manjkali številni igralci in igralke.

 

Med nastopajočimi je z svojo igro in rezultati izstopal Leo Zurovac iz Hrvaške in zanesljivo zmagal z 216 udarci (+3) ter navdušil predvsem zadnji dan, ko je igrišče odigral z 69 udarci (-2), ko je zaključni krog začel z tremi zaporednimi birdiji. Tudi nadaljevanje je bilo prepričljivo, saj je po brdijih na 9 in 12 luknji igral brez bogija vse do kratkega para 3 na 15 luknji, kjer pa mu je dvojni bogi pokvaril rezultat. 

 

 

Drugo mesto je osvojil Nik Pogorelčnik Hojnik, ki je po odličnem prvem dnevu, ko je z 72 udarci delil prvo mesto z Zurovcem nadaljeval zanesljivo in na koncu odigral turnir z 226 udarci (+13) in za dva udarca prehitel Luko Straška 228 (+15), ki je vsak dan izboljševal svoj rezultat, a je bil njegov zaostanek po prvem dnevu prevelik.

 

Četrti je bil Martin Čurič 229 (+16), ki je drugi dan odigral par igrišča z 71 udarci in za štiri udarce in več premagal vso konkurenco, a mu je nekaj napak prvi dan in deset udarcev zaostanka za vodilnima preprečilo naskok na zmagovalne stopničke, ki jih je na koncu zgrešil za en udarec.

 

Odlično igro je prikazal tudi Nejc Čop Tomšič, ki je po tretjem mestu prvi dan, drugi dan zjutraj najprej opravil pisni maturitetni izpit v Ljubljani in po dogovoru z vodstvom tekmovanja svoj krog odigral šele popoldne. “Na vadišču je bilo še vse normalno, na igrišču pa se nikakor nisem znašel in se po napakah nisem več vrnil v igro, je pa matura očitno opravila svoje, saj si drugače ne znam razlagati turnirja z 73, 86 in 72 udarci” je odkrito povedal dijak zadnjega letnika Gimnazije v Šiški. Vseeno si zasluži vse čestitke za bojevit nastop in končno peto mesto z 231 udarci (+18).

 

V ženski kategoriji je zmagala Ester Polak z 244 udarci (+31).

 

V kategoriji Rekreacija, ki se igra samo dva dni so nastopili mladinke in mladinci do 18 let in pridobili prepotrebne izkušnje za igranje na najvišjem nivoju amaterskega golfa. Pri mladinkah je zmagala Zoja Drenik Bogdanovič pred Mio Lavrih in Maruško Sedlak. Pri fantih je slavil Mark Matičič, drugi je bil Tilen Nahtigal in tretji Oskar Kolenc.

 

Utrinke z turnirja v Mokricah si lahko ogledate v spodnjem videu zapisu.

 


Jun 04, 2023