Na golf igrišču CUBO so, po štiri letnem premoru, odigrali že 28.Odprto prvenstvo Ljubljane in klubsko prvenstvo GK Ljubljana.

Manjša prekinitev turnirja, zaradi nevihte in nevarnosti strel, ni vplivala na turnirski vrvež na vseh 18 luknjah igrišča CUBO.

Zmagovalka klubskega prvenstva je Katja Pogačar. S tremi udarci pod parom in 39 bruto točkami je bila pred Danom Vikasom s 33 bruto točkami in Aleksandrom Kavčičem s 27 bruto točkami.

Katja, ki igra golf poklicno, je bila nedolgo tega na turnirju profesionalk v Franciji na LETAS tekmovanju druga, tri dni je bila v vodstvu. Vse to ji daje zalet za igranje na še treh preostalih turnirjih te lige v letošnji sezoni, kjer je skupaj šesta in z dobrimi obeti za nastope na LET turnirjih prihodnje leto.

Odprto prvenstvo, že 28. po vrsti je v bruto razvrstitvi zmagal Brane Svetlin s 33 bruto točkami, med damami je zmagovalka Helena Hojnik s 24 bruto točkami, zmagovalec pri seniorjih pa je Janez Bogataj z 28 bruto točkami.

Novi predsednik GK Ljubljana Boris Košuta je razdelil še neto nagrade najboljšim v štirih skupinah, pa nagrado najbližje črti in dve najbližji zastavici.

Na razglasitev je prišel Vasko Škapin, dolgoletni predsednik kluba in podelil Katji Pogačar prehodni pokal GK Ljubljana. Vesel, da je novo vodstvo kluba organiziralo turnir in poskrbelo za bogat nagrade, ki so jih izžrebali med udeleženci turnirja.

Prisotne je v imenu GZS pozdravil Generalni sekretar Gorazd Kogoj, ki je poudaril, da je bil nekoč  "Ljubljan Open" eden izmed najbolj prestižnih turnirjev v Sloveniji.

Obe ekipi, za turnir in ekipa igrišča CUBO, sta poskrbeli za odlično izvedbo dogodka.

 

Tekst in slike: Mirko Kunšič


Sep 24, 2023