Letošnjo odlično sezono v seriji LETAS Katja Pogačar nadaljuje v Skandinaviji, kjer je včeraj zasedla tretje mesto na LET Access Series turnirju Vasteras Open by Elite Hotels na igrišču Fullero Golfklub na Švedskem.

Po prvem dnevu je z udarcem nad parom igrišča delila 25. mesto nato pa je odlično odigrala sobotni drugi dan in se z drugim najboljšim rezultatom dneva (-4) prebila na četrto mesto. Zaključni dan je bil naporen, saj so samo štiri igralke uspele odigrati pod parom igrišča, Katja pa si je z parom igrišča in z dobrim zaključkom prislužila stopničke. Po novem odličnem rezultatu je povedala : “ Prvi dan sem na začetku naredila nekaj napak, ampak sem že drugih devet lukenj odigrala bolj sproščeno in naredila tri brdije. Pred drugim dnevom sem analizirala napake, se iz njih naučila in spremenila taktiko igranja. Igrala sem res dober golf in potopila tudi nekaj dolgih patov, kar mi je dalo samozavest za zadnji dan. Ta je bil zaradi nekonstantnih sunkov vetra zelo naporen za vse, zato sem zelo zadovoljna, da sem odigrala par rundo in prišla na stopničke.”

Zmagala je Danka Puk Ling Thomsen z 208 udarci (-8), pred domačo amaterko Kajso Arwefjall z 212 udarci (-4) , tretja pa je bila Katja Pogačar z 213 udarci (-3). Naslednji tridnevni turnir se začne že jutri v Upsali na Švedskem. Tudi v skupni razvrstitvi letošnje sezone je Katja z novimi točkami ostala med vodilno četverico z majhnim zaostankom za najboljšo trojico.

 


Jul 03, 2023