LETAS turnir na danskem igrišču Smorum sta uspešno končali tudi Slovenki Katja Pogačar in Barbara Car. Medtem, ko Katja že celo sezono igra odlično in je v skupnem seštevku še vedno na odličnem 7.mestu, se je Barbara Car kot amaterka prvič uvrstila v rez in končala med 66 najboljšimi od 127 igralk, ki so nastopile na turnirju.  

Skandinavska turneja LETAS se je nadaljevala na Danskem, kjer so se igralke sredi tega tedna pomerile za 40 tisoč evrov nagradnega sklada. Prvi dan sta obe odigrali solidno in si zagotovile dobro izhodišče za rez po dveh dneh. Katja Pogačar je odigrala 72 udarcev(+2) in Barbara Car 73 udarcev (+3), a bili kar precej oddaljeni od vrha razpredelnice, ki so ga zasedle domače amaterke Madsen (-5), Gronborg (-4) in Kristenesen (-4). Tudi drugi dan sta obe naši igralki končali v sredini uvrščenih in se uvrstili v rez za finalni dan. Katja Pogačar je tretji dan odigrala 69 udarcev (-1) in se povzpela na končno 33. mesto z 214 udarci (+4), Barbara Car pa je še tretji dan zapored odigrala 73 udarcev in z 219 udarci (+9) na koncu delila 58. mesto. Zelo zanimiva je bila borba za zmago, saj je dolgo kazalo, da bodo amaterke premagale profesionalke in na koncu so po pravi drami na vrhu končale profesionalki Gemma Clews, Corinne Viden in amaterka Nathalie Borg. Odločila je že prva dodatna luknje na kateri je svojo prvo zmago na LETAS Tour-u slavila Angležinja Gemma Clews, ki je imela dva pata za zmago potem, ko sta soigralki naredili napaki že pri začetnih udarcih.

 
V tednu, ki prihaja bo Katja Pogačar nastopila na turnirju Big green Egg Swedish Open na igrišču Varbergs, kjer želi nadaljevati uspešno sezono.

 


Aug 06, 2023