Končala se je serija turnirjev Golf kluba Arboretum, ki je v zadnjih sezonah golfistom znana pod imenom Golf Počitnice Open.

Igrišče Cubo je bil v letošnji sezoni in bo vsaj še eno leto zatočišče ljubiteljev golfa iz Arboretuma ter širše okolice, ki nestrpno pričakujejo dokončanje obnove igrišča pri Volčjem Potoku. Ta je po obsežnih zemeljskih delih in dodatnih posegih po poletnih vremenskih ujmah na večini prvih devetih luknjah že ozelenel in čaka na prvo košnjo trave.

Ob podpori novega lastnika Arboretuma Joca Pečečnika in predsednika GK Arboretuma Jureta Lebna so člani največjega golf kluba v Sloveniji sezono preživeli pod Smledniškim gradom in uživali v gostoljubju ekipe Sandija Kovačevića in vodje igrišča Luke Trillerja.

"Od 28 predvidenih turnirjev jih je bilo izpeljanih 23. Na turnirjih Golf Počitnice je sodelovalo 242 različnih igralcev, ki so skupaj odigrali več kot 1500 krogov," je ob podelitvi nagrad najboljših na zadnjem turnirju dejal predsednik Jure Leben ter dodal: "Ponosen sem na vse člane kluba, ki so kljub začasni izgubi igrišča zvesti GK Arboretum, hkrati pa se zahvaljujem osebju igrišča Cubu, da nas je sprejel odprtih rok in da se v njihovi sredini počutimo kot doma. Verjamem, da bomo uspešno sodelovanje v prihodnjem letu še nadgradili."

Zaključni turnir serije Golf Počitnice je bil hkrati tudi klubsko prvenstvo Golf kluba Arboretum - naslova se je veselil Nik Pogorelčnik Hojnik, vse nagrade z izjemo prehodnega pokala za zmagovalca pa je klub namenil prizadetim v avgustovskih katastrofalnih poplavah v bližnjih občinah. Skupaj z dražbo slik priznanih slovenskih avtorjev - Tomaž Perko, Joško Kotar, Simon Kajtna, Roman Slekovec - je zbral skoraj 6000 evrov.

"Turnirjev Golf Počitnice se je letos v povprečju udeležilo 62 igralcev, kar zgovorno priča, da se člani GK Arboretum radi družimo in uživamo v igri golfa. Atraktivne nagrade so glede na sistem tekmovanja prejeli najboljši, vsi pa komaj čakamo, da naslednje leto začnemo jubilejno petnajsto sezono klubskih sredinih turnirjev," je ob tem dodal Janko Bobera, lastnik znamke www.golfpocitnice.si

Najboljši po kategorijah so bili Denis Gorjan (brunet C), Ljubo Stoilkovsky (brunet B), Nenad Ostrovršnik (brunet A) in Žiga Bojc (bruto).


Okt 09, 2023