Prvič v zgodovini je naslov evropskega klubskega prvaka uspelo osvojiti francoskemu klubu Cannes-Mougins, katerega igralci so edini na prvenstvu igrali pod parom igrišča. Francoski klubski golf je dobesedno pokoril staro celino, saj so tudi članice RCF La Boulie postale prvakinje na ženskem klubskem prvenstvu, ki je bilo v Sloveniji.

Na prvenstvu na igrišču Troia je srebro osvojil danski Smorum, bron pa avstrijski Murhof iz kraja Frohnleiten, nedaleč od Gradca. Na prvenstvu na skrajnem zahodu Evrope, le 40 kilomterov zračne linije od Lizbone, je nastopila tudi ekipa golf kluba Trnovo, ki je letos postala državni prvak. Barve GK Trnovo so branili Timon Svetek Zgonec ter Jaka in Žiga Babnik. Uvodni dan, kar se je kasneje izkazalo, je bil rezultatsko bistveno slabši od naslednjih dveh. 17. mesto po prvem krogu je bilo izhodišče za napad na višja mesta med 22 klubskimi državnimi prvaki. Edina svetla točka prvega kroga je bil zadetek iz prve t.i. hole in one Timona Svetka Zgonca, ki je na 4. luknji požel osebno zadovoljstvo in pozornost vseh udeležencev prvenstva. Za nagrado je Timon prejel spominsko zastavico EGA. Uvodnih 161 udarcev, štela za dva najboljša od treh tekmovalcev, so fantje drugi dan popravili na odličnih 150, kar je bil osmi rezultat dneva ter zadnji dan rezultat popravili še za en udarec na 149, kar je bil sedmi rezultat zadnjega, tretjega kroga. Ob koncu evropskega prvenstva je GK Trnovo zasedel 12. mesto z močnim zavedanjem, da bi bili naši golfist, ob le povprečnem uvodnem krogu, zlahka med sedem, osem najboljših klubov v Evropi.

Jaka Babnik, Timon Svetek Zgonec in Žiga Babnik (Foto: Aleš Babnik)

Med posamezniki je bil najbolj uspešen Francoz Tom Valillant, pred Dancem Madsom Laagejem in še enim Francozom Nicolasom Mullerjem. Med našimi fanti se najbolje odrezal Jaka Babnik, ki je po slabšem prvem krogu, drugega odigral za T8, tretjega pa celo za T2. Skupno je Jaka končal na T18. Zelo konstanten je bil Timon Svetek Zgonec, ki je končal na T22, Žiga Babnik pa je po odličnih uvodnih devetih luknjah, slabše igral zadnjih devet in je prvenstvo zaključil na 63. mestu.

EVROPSKO KLUBSKO PRVENSTVO 2022 (Troia, Portugalska) - REZULTATI

 


Okt 26, 2022