Igrišče Sedin vzhodno od Bratislave je gostilo letošnje evropsko mladinsko prvenstvo v kategoriji do 16 let, ki se ga je udeležilo 114 mladink in mladincev iz 32 držav. Slovenske barve so zastopali Zala Jesih, Eva Kiri Fevžer, Jan Luka Šamec in Blaž Pauletič.

Young Masters je prestižno mladinsko tekmovanje, saj na njem nastopajo bodoči najboljši evropski igralci. V golfskih velesilah kot so Italija, Španija, Francija, Švedska, Velika Britanija in Nemčija je že uvrstitev v ekipo velik uspeh, zato te države vedno posegajo po najvišjih mestih. Vsi štirje predstavniki Slovenije so pod vodstvom trenerja Aleša Gregoriča prikazali dober golf,  a jim je za višjo uvrstitev manjkalo izkušenj igranja v vetru. Za ekipni seštevek so vsakodnevno šteli trije najboljši rezultati, zato je bila kvalitetna in rezultatska razlika med golfskimi velesilami in ostalimi še toliko bolj očitna.

Igrišče Sedin s parom 73 je bilo odlično pripravljeno in je tehnično zahtevno ter od igralcev zahteva premišljene in natančne udarce. Organizator je igro popestril še z zahtevnimi pozicijami zastavic na zelenicah. Močan veter, ki je pihal drugi dan, pa je še bolj ločil igralce med seboj, saj je bilo zelo težko kontrolirati dolžino žogic. Čestitke ekipi za borbeno igro ter odličen rezultat zadnji dan.” je povedal Aleš Gregorič.

Slovenska ekipa je po odličnem zadnjem dnevu z skupnim rezultatom 690 udarcev (+32) na koncu delila devetnajsto mesto z Nizozemci. Prestižne zmage so je veselila Francija, ki je vodila ves čas tekmovanja z skupnim rezultatom 639 udarcev (-18), druga je bila Italija z 643 udarci (-14)  in tretja Španija z 647 udarci  (-10) . Med posamezniki je med dečki slavil Anglež Ben Bolton in med deklicami  Italijanka Natalia Aparicio, ki sta oba zmagala z skupnim rezultatom 208 udarcev (-11).

Slovenska ekipa je nastopila v okviru pričakovanj in tako ekipno kot posamično so osvojili mesta v sredini uvrščenih. Med dekleti je Eva Kiri Fevžer delila 24. mesto z 225 udarci (+6)  in Zala Jesih 38. mesto z 234 udarci (+15). Med dečki je Jan Luka Šamec delil 34. mesto z 232 udarci (+13), Blaž Pauletič pa 50. mesto z 248 udarci (+29) med 59 uvrščenimi. 

Kapetan ekipe Jan Luka Šamec je takole ocenil nastop : “Na tem turnirju sem se naučil veliko stvari ter vsekakor pridobil veliko izkušenj. S svojim rezultatom nisem najbolj zadovoljen, a vzdušje znotraj ekipe me je spodbudil za dobro zadnjo rundo. Hvala trenerju in ekipi za odlično novo izkušnjo.” 

Drugo leto tekmovanje ponovno gostijo Slovaki, ki bodo organizirali prvenstvo na igrišču Penati.


Jul 31, 2023