Drugo leto zapored je prvenstvo gostilo golf igrišče Domain Imperial v Švici. Letos so se  prvenstva udeležili tekmovalci iz 28 držav. Slovenske barve so zastopali: Vida Obersnel, Lara Ječnik, Nik Hojnik Pogorelčnik in Vojteh Kristijan Burkelca.

Golf igrišče je zgrajeno na zapuščini posesti Ville Prangins, ki je bila v lasti Napoleonove družine, katera je tu bivala od leta 1859 dalje. Po padcu Napoleona iz oblasti je družina del posesti prodala dobremu prijatelju Charles Lucas-u iz Londona in z njim se tu zgodba golfa prične.

Leta 1984 je posest kupila družba Golf du Domaine Imperial in tu zgradila zdajšne golf igrišče, ki se razprostira na izjemni lokaciji ob Ženevskem jezeru in je edino igrišče v Evropi znamenitega arhitekta Peta Bye-a.

Igrišče je otvoril leta 1988 s prvim udarcem, žal že pokojni, sloviti Severiano Ballesteros.

Tako kot prejšnje leto je bilo tudi letos igrišče v odličnem stanju. Zelenice so bile še bolj  hitre in trde, kar je vsem igralcem povzročalo največ preglavic.

Tovrstno tekmovanje je v preteklih letih že igrala Lara, za ostale tekmovalce pa je bil to debitantski nastop. Precej zadržano je naša ekipa začela tekmovanje in prvi dan je igrišče najbolje odigrala Lara z 77 udarci. Vida in Nik sta igrala 82 udarcev, še pet udarcev več je potreboval Kristijan. Ekipno je bila Slovenija uvrščena na 22. mesto. Po prvem dnevu sta vodili ekipi Češke in Španije pred Nemčijo.  

Drugi dan je bil najboljši za slovensko ekipo. Zjutraj sta štartala dečka in dobro izkoristila jutranje pogoje. Malo po deseti uri so tekmovanje zaradi hudih nalivov dežja in grmenja prekinili in igralci so se po tri urni pavzi vrnili na igrišče. Dečka sta morala odigrati še drugih devet lukenj. Dekletoma pa se je štarni čas prestavil na pozno popoldansko uro. Nik je tudi v nadaljevanju igral zbrano in dobro, ter dan zaključil z 75 udarci. Kristijan je nekaj udarcev izgubil ob ter na zelenici in dan zaključil z 80 udarci. Dekleti sta igrali do devete ure zvečer, nato pa so tekmovanje zaradi teme prekinili. Do prekinitve je Lara igrala par igrišča, Vida pa tri udarce čez par. Drugi dan sta dekleti zaključili naslednji dan, v soboto zjutraj. Vida je z odlično igro zaključila rundo in obdržala rezultat treh udarcev čez par. Lara je zjutraj odigrala dva bogeya in končala z 74 udarci. Slovenska ekipa je popravila uvrstitev na 17. mesto, Lara pa je prišla na deveto mesto med dekleti. Ekipno je še vedno vodila ekipa Češke ter si pred Nemci in Irci priigrala šest udarcev prednosti.

Zadnji dan so tekmovalci igrali po obrnjenem vrstnem redu tako, da so zadnji pričeli s tekmovanjem najboljši igralci. Zjutraj sta pričela z igro Nik in Kristjan. Kristijan je odlično odigral prve tehnično bolj zahtevne luknje.Tudi na drugih devetih luknjah je držal rezultat in na koncu odigral svojo najboljšo rundo z 76 udarci. Nik je zelo dobro začel tekmovanje, potem pa slabše odigral par udarcev ob zelenici in zaključil tekmovanje s sedmimi udarci čez par igrišča. Vida je bila naša tretja igralka, ki je odšla na igrišče. Začela je nekoliko zadržano, potem pa je zadnjih osem lukenj igrala kar štiri udarce pod parom in odigrala tudi svojo najboljšo rundo 74 udarcev. Lara je odšla zadnja na igrišče in se borila za najvišjo uvrstitev. Na prvih luknjah ni našla svojega pravega ritma in je hotela napake zelo hitro popraviti. To jo je stalo še nadaljnih napak na zelenici, kljub temu pa je na koncu igrala devet udarcev čez par. Slovenska ekipa je pridobila še eno mesto in zaključila tekmovanje na šestnajstem mestu. Zmagala je ekipa Češke, pred Španci in Angleži.

Ekipni rezultati
1. Češka
2. Španija
3. Anglija
....
16. Slovenija

 

Individualni rezultati dečki

1. Adrien Dumont de Chassart – 212 udarcev
2. Jakub Hrinda - 213 udarcev
3. Eugenio Lopez Chacarra – 214 udarcev
.....
39. Nik Pogorelčnik Hojnik – 236 udarcev
45. Vojteh Kristijan Burkelca – 243 udarcev

Individualni rezultati deklici

1. Elina Saksa - 216 udarcev
2. Sarah Hricikova - 217 udarcev
3. Lily May Humphreys - 218 udarcev
...
14. Vida Obersnel - 231 udarcev
16. Lara Ječnik - 232 udarcev

Čestitke našim mladim igralcem, drugo leto se bo tekmovanje odvijalo na Norveškem.


Jul 28, 2016