V Luksemburgu je med 6. in 9. julijem potekalo,  Ekipno evropsko prvnestvo za Moške – Divizija II.

Slovenske barve so zastopali: Žan Luka Štirn, Mark Trnovec, Luka Braz, Enej Šarkanj, Anže Leskovar, Grega Gregorinčič in vodja ekipe Aleš Gregorič. Tekmovanje je potekalo na čudovitem igrišču Kikuoka, ki je gostilo že vrsto velikih evropskih tekmovanj. Letošnjega turnirja so se udeležili tekmovalci iz  devetih  držav in le prve tri ekipe so se uvrstile za naslednje leto v prvo divizijo.

Po prvem dnevu je bila slovenska izbrana vrsta na odličnem četrtem mestu, kar nas je vodilo v neposredni boj za prva mesta. Najboljše sta igrišče preigrala Žan Luka Štirn in Luka Braz z 69 udarci. Kljub slabemu začetku je odlično odigral tudi Mark Trnovec in za igrišče potreboval 71 udarcev. Nekaj slabših začetnih udarcev so stali boljšega rezultata Eneja, Anžeta in Grega. 

Drugi dan je Žan Luka Štirn odigral najboljšo rundo dneva -5 udarcev in tako končal individualno na 2. mestu. Luka Braz je na koncu potreboval 74 udarcev, udarec več Grega Gregorinčič in še dva udarca več Enej Šarkanj. Mark Trnovec je zaključil z 81 udarci in Anže Leskovar z 83 udarci. Z dovolj prednosti je slovenska ekipa ostala na tako željenem četrtem mestu.

Tretji dan so bili na vrsti dvoboji. Kot četrto uvrščeni smo dobili prve nosilce, ekipo Islandije. Jutranji Foursomes sta igrala Luka in Grega ter Žan Luka in Mark. Prvi par se na igrišču ni najbolj znašel in je dvoboj predal na 13. luknji. Žan Luka in Mark sta dvoboj vodila do 14. luknje. Islandca sta na zadnjih dveh luknjah naredila dva birdija in dvoboj dobila na zadnji luknji. Tudi v popoldanskih dvobojih so bili za razred boljši Islanci. Žan Luka je dvoboj dobil na 17. luknji, ostali fantje pa so morali dati roko nasprotniku na zadnjih luknjah. Končni rezultat je bil Islandija – 6 točk, Slovenija – 1 točka.

KRISTJANSSON Gudmundur in SVEINBERGSSON Gisli      6&5     BRAZ Luka in GREGORINCIC Grega
MAGNUS Haraldur in BJORNSSON Andri         2 Holes STIRN Zan Luka in TRNOVEC Mark
KRISTJANSSON Gudmundur                 2&1     SARKANJ, Enej
SVEINBERGSSON Gisli                     1 Hole     BRAZ Luka
GUNNARSSON Egill                     3&2     STIRN Zan Luka
BJORNSSON Andri                     4&3     TRNOVEC Mark
MAGNUS Haraldur                     2 Holes LESKOVAR Anze

Zadnji dan se je Slovenija borila za tretje mesto in uvrstitev v prvo divizijo. Naš nasprotnik je bila ekipa Češke. Zjutraj sta igrala Žan Luka in Mark ter Luka in Enej. Žan Luka in Mark sta slabo začela in potem lovila zaostanek, vendar jima je na koncu zmanjkalo lukenj ter dvoboj izgubila na 16. luknji. Luka in Enej sta lovila zaostanek ter po odličnem zaključku prešla v vodstvo ter na 18. luknji slavila zmago. Popoldanske dvoboje so igrali Žan, Enej, Mark, Luka in Anže. Žan in Enej sta vodila v dvoboju, vendar sta oba izgubila zadnjo luknjo ter na koncu dvoboj enačila. Za ostale fante so bili Čehi premočan nasprotnik in so dvoboj izgubili na drugih devetih luknjah. Rezultat je bil Češka 5 točk, Slovenija – 2 točki.

TRNOVEC Mark in STIRN Zan Luka         4&2     ZACH Simon in NOVAK Vitek
BRAZ Luka in SARKANJ Enej         1 Hole     BARES Jakub in POKORNY Jakub
STIRN Zan Luka                 Halved     POKORNY Jakub
SARKANJ Enej                     Halved         KRIVANEC Tomas
TRNOVEC Mark                 5&4         BARES Jakub
BRAZ Luka                     6&5         ZACH Simon
LESKOVAR Anze                 5&3         NOVAK Vitek

Na koncu je ekipa Slovenije osvojila četrtno mesto, kar je najboljša uvrsititev na tem tekmovanju. Za našo ekipo je bila to odlična izkušnja in verjamemo, da bomo drugo leto še močnejši ter se bomo ponovno borili za prva tri mesta ter preboj v prvo divizijo.

Končni vrstni red:
1.    Islandija
2.    Wales
3.    Češka
4.    Slovenija
5.    Poljska
6.    Estonija
7.    Slovaška
8.    Grčija
9.    Luksemburg


Jul 12, 2016