Igrišče Cubo v Smledniku je gostilo letošnje državno prvenstvo v seštevni igri za starejše starostne kategorije.

Državni prvaki za leto 2023 so postali Robert Šlosar pri mid-amaterjih,  Andrej Kralj pri seniorjih in Helena Hojnik med seniorkami.

Zaradi padavin v začetku preteklega tedna so organizatorji turnir iz treh skrajšali na dva tekmovalna dneva, kar je še dodatno popestrilo obračune med najboljšimi. 

Pri mid-amaterjih je Stergar Primož prvi dan na deseti luknji zadel hole in one. Čestitke!  
Robert Šlosar, ki je na koncu postal državni prvak je imel po prvem dnevu udarec zaostanka za Mitjem Lindičem, ki pa kljub domačemu igrišču drugi dan ni uspel ohraniti prednosti, saj je Robert odigral najbolje od vseh in zanesljivo zmagal z osmimi udarci prednosti.

Pri seniorjih je bilo po prvem dnevu bolj izenačeno, čeprav je imel Andrej Kralj kar štiri udarce prednosti pred trojico, ki si je delila drugo mesto in čeprav so Bojan Raušl, Brane Svetlin in Darko Slabe igrali v isti skupini kot Andrej Kralj niso grozili njegove zmage. Na koncu je zmagal z dvema udarcema prednosti pred Branetom Svetlinom in tremi udarci pred Darkom Kočarjem, Dragom Markičem in Leonom Magdalencem. Glede na razpisne pogoje, pa je tretje mesto zasedel Leon Magdalec, saj je finalni krog odigral bolje kot ostala prej omenjena.

Pri seniorkah je po prvem dnevu vodila Barbara Istenič z dvema udarcema prednosti pred Heleno Hojnik, ki pa je drugi dan vse premagala za pet in več udarcev in zanesljivo osvojila državni naslov pred Barbaro Istenič in Sabino Markoli

Številčna udeležba in zadovoljni obrazi zmagovalcev in tudi tistih, ki niso zasedli mesta povsem pri vrhu razpredelnice so dober obet za naslednja tekmovanja v tem letu..

Spodaj objavljamo tri video zapise iz dogajanja na igrišču med tekmovanjem.

Vabimo, da si jih ogledate!

1. video - Vsak začetek je težak, še posebno na državenm prvenstvu...

2. video - Pravi dan tekmovanja

3. video - Drugi dan tekmovanja


Jun 10, 2023