Na igrišču Grad Otočec se je danes končalo tridnevno ekipno in posamično prvenstvo Slovenije, ki je vročem in soparnem vremenu okronalo nove prvake med posamezniki in ekipami. Zanimivo je bilo vse tri dni, še posebej pri dekletih, kjer si je svojo prvo zmago suvereno priigrala Ana Vehovar.


“ Nad svojo Igro sem bila prijetno presenečena, saj mi je do sedaj vedno zmanjkalo koncentracije na zadnjih luknjah, tokrat pa sem ravno na koncu vsakega kroga odigrala najbolje in slabše luknje popravila z birdiji. Na tekmovanje sem prišla neobremenjena in sem želela predvsem pomagati ekipi do zmage, ker sta tudi Zala in Eva Kiri v odlični formi. Vse dni sem igrala odlične začetne udarce, pa tudi patala sem dobro, saj na srečo zelenice niso bile prehitre. “  Ana je odlično začela že prvi dan in si z 74 udarci (+2) priigrala prednost štirih udarcev pred konkurenco. Tudi drugi dan je odigrala najbolje od vseh in pred zadnjim krogom vodila s petimi udarci pred Zalo Jesih, ki je na koncu osvojila drugo mesto, tretja pa je bila Eva Kiri Fevžer.
 

Članice GK Arboretum so bile tudi ekipno premočno prve in bodo zastopale Slovenijo na Evropskem ekipnem klubskem prvenstvu, Ana Vehovar pa je bila najbolj vesela od vseh, ker se je z zmago uvrstila tudi na WAGR lestvico.
 

Pri moških je Luka Naglič kot prvi favorit potrdil dobro formo in zanesljivo zmagal z 209 udarci (-7) pred Tomijem Bezenškom 215 (-1) in sta kot edina prvi dan odigrala par igrišča. Naslednja dva dni je z dvema vrhunskima krogoma (69, 68) dominiral Luka Naglič :” Moja želja je bila pred turnirjem , da vsak dan igram pod parom igrišča, kar sem razen prvega dne tudi uresničil. Igral sem brez večjih napak in na težjih luknjah nisem igral na silo, saj povsod pač ne moreš igrati na brdi. Vse dni sem si pripravil veliko priložnosti in zadnji dan regularno zadel 17 zelenic, zato je finalna runda minila brez stresa s štirimi brdiji in brez bogija. Zelenice so bili počasnejši kot sem jih bil vajen v ZDA in Avstriji in prvi dan sem se malo lovil nato pa je steklo tudi patanje.”.  Tretji najboljši rezultat sta imela  Luka Strašek in Žiga Babnik z 225 udarci (+9).

Ekipna tekma je bila napeta do zadnjega pata in o zmagi je odločal vsak udarec. Na koncu so se zaradi najnižjega dnevnega skupnega rezultata zlatih medalj razveselili igralci GK Arboretum, ki so dosegli enak rezultat kot člani GK Bled.

Ekipni rezultati - poglej

REZULTATI

EKIPNO
 
ČLANI
1.mesto: ARBORETUM I (Luka in Žiga Strašek, Jan Čirič) 446 (najniž. dos. rez.)
 
 
 
2.mesto: GK BLED (Luka Naglič, Martin Čurić, Blaž Pauletič) 446 
 
 
 
3.mesto: RACMAN GK I (Tomi Bezenšek, Leon Car, Luka Gal Gabrovšek) 450
 
 
ČLANICE
 
1.mesto: GK ARBORETUM ( Eva Kiri Fevžer, Zala Jesih, Ana Vehovar) 456
 
 
2.mesto: RACMAN GK (Barbara Car, Ester Polak, Taša Ravnikar) 485
 
 
 
POSAMIČNO
 
ČLANI
1.mesto: Luka NAGLIČ (GK Bled) 209
2.mesto: Luka STRAŠEK (GK Arboretum) 225
3.mesto: Jan HRIBERNIK (GK  Ptuj) 226
 
 
 
ČLANICE
 
1.mesto: Barbara CAR (Racman GK) 243
 
 
MLADINCI U18
 
1.mesto: Tomi BEZENŠEK (Racman GK) 215
2.mesto: Žiga BABNIK (GK Trnovo) 225
3.mesto: Leon CAR (Racman GK) 240
 
 
 
MLADINKE U18
 
1.mesto: Ana VEHOVAR (GK Arboretum) 226
2.mesto: Petra BALKOVEC (GK Arboretum) 240
3.mesto: Ester POLAK (Racman GK) 242
 
 
MLADINCI U16
 
1.mesto: Tim BOHINC (GK Arboretum) 244
2.mesto: Tine LAH MRŠEK (GK Ptuj) 251 (boljših zadnjih 36)
3.mesto: Blaž PAULETIČ (GK Bled ) 251
 
 
 
MLADINKE U16
 
1.mesto: Zala JESIH (GK Arboretum) 230
2.mesto: Eva Kiri FEVŽER (GK Arboretum) 240
3.mesto: Mia LAVRIH (GK Grad Otočec) 253
 

Sep 04, 2023