Najboljši slovenski golfisti in golfistke so danes odigrali drugi krog drugega letošnjega SLO Tour-a na igrišču Livada. Kot smo napovedali že včeraj so bili rezultati še boljši, saj so se vsi nastopajoči prilagodili svojo igro igrišču, ki je v sončnem vremenu omogočalo dobre rezultate.

 

Pri fantih je znova blestel Tomi Bezenšek, ki je zaključil dan z 69 udarci (-3), ter suvereno odigral krog z kar šestimi brdiji in samo tremi bogiji. Dobro formo je potrdil tudi Jan Luka Šamec, ki je tako kot včeraj zasedel drugo mesto z 72 udarci. Enak rezultat je odigral tudi Leon Car, udarec več pa je danes odigral Nejc Čop Tomšič. V skupnem seštevku po dveh krogih zanesljivo vodi Tomi Bezenšek z 139 udarci (-5), drugi je Jan Luka Šamec z 147 udarci (+3), tretje mesto pa si delijo Žiga Strašek, Nejc Čop Tomšič in Leon Car z 149 udarci (+5). Medtem, ko je Tomi Bezenšek na odlični poti k svoji četrti zmagi na Slo Tour-u v karieri, pa je boj z stopničke še odprt in bo odločen po odigranih zadnjih osemnajstih luknjah.

 

 

 

 

Pri dekletih je Zala Jesih ( 75 udarcev, +3) znova odigrala dober krog in zaostala samo za Barbaro Car, ki je z 4 brdiji in 4 bogiji odigrala par igrišča in se ji je  v skupnem seštevku približala na tri udarce zaostanka. Tretje mesto danes in tudi v skupnem seštevku trdno drži Eva Kiri Fevžer, ki je tudi odigrala krog z štirimi brdiji, a je za boljši rezultat naredila preveč napak na ostalih luknjah. Jutri se obeta ogorčen boj za zmago, saj sta obe vodilni igralki v dobri formi in bosta v neposrednem dvoboju v zadnji tekmovalni skupini deklet odločili o zmagi in točkah za WAGR lestvico.

 

 

 

 

 

 

 

 


Apr 18, 2024