Včeraj se je na igrišču v Lipici končalo tridnevno tekmovanje, ki se ga je udeležilo 24 fantov in deklet iz sedmih slovenskih klubov. Vetrovne razmere in dolgo igrišče so zahtevali veliko zbranosti in natančnosti v igri. Naši najboljši igralci in igralke so po pričakovanju zasedli mesta na zmagovalnih stopničkah, zmage pa sta se razveselila Barbara Car in Jaka Babnik.

Pri dekletih je Barbara Car upravičila vlogo favoritinje in po slabšem prvem dnevu, ko je za tri udarce zaostajala za Isabelo Ogris, naslednja dva dni odigrala zanesljivo in zmagala z 232 udarci (+16). Še posebej dobro je odigrala drugi dan, ko je z 4 brdiji in 5 bogiji z 73 udarci odigrala udarec nad parom igrišča in si priigrala prednost štirih udarcev pred Isabelo Ogris, ki ji igrišče v Lipici zelo ustreza. Na njem je lani dosegla svojo prvo zmago in tudi zadnji dan z eaglom na četrti luknji napovedala oster boj. Po smoli na deveti luknji, kjer je proti Barbari Car izgubila kar šest udarcev je še enkrat dosegla eagle na isti luknji kot v prvem krogu. “ Vesela sem za oba eagla, a je bilo v moji igri preveč napak, da bi lahko premagala Barbaro. Sem pa zadovoljna, da sem oba eagla zadela z patanjem od blizu, saj sta bila oba drajva in druga udarca res dolga in natančna” je povedala Isabela Ogris, ki je skupno odigrala 243 udarcev ( +27). Tretjo mesto je osvojila Mia Lavrih, ki je v letošnji sezoni dosegla velik napredek v svoji igri in rezultatih z 255 udarci (+39).

Pri fantih je bila tekma veliko bolj napeta, saj so Luka Naglič, Jaka Babnik in Tomi Bezenšek vse tri dni igrali odlično, pa tudi ostali člani reprezentance so bili blizu. Po prvem dnevu je vodil Luka Naglič (72 udarcev), drugi je bil Jaka Babnik (73 udarcev) in tretji Tomi Bezenšek (76 udarcev). Med njih se je v drugem dnevu prebil še Leon Car, a je imel po prvem dnevu že prevelik zaostanek, da bi se lahko vmešal v boj za mesta na stopničkah. Jaka Babnik je drugi dan z 71 udarci (-1) dosegel najboljši rezultat turnirja in prevzel skupno vodstvo pred Nagličem in Bezenškom. V finalnem dnevu je na prvih devetih luknjah zablestel Nik Pogorelčnik Hojnik z 32 udarci (-4) , a nato slabše odigral drugi krog in končal z 75 udarci. Udarec manj kar je bil tudi najboljši rezultat dneva sta dosegla Naglič in Babnik, ki sta v zadnji skupini z Tomijem Bezenškom bila oster boj za zmago. Jaka Babnik je z eaglom na četrti luknji in brdijem na šesti luknji svojo prednost pred zasledovalcema še povečal, a jo tudi takoj zapravil z dvema bogijema in dvojnim bogijem na deveti luknji. Drugi krog je z brdijem odlično začel Luka Naglič, ki pa v napetom obračunu ni zdržal in z dvojnim bogijem na sedemnajsti in bogijem na osemnajsti luknji dokončno izgubil možnosti za zmago. Zmagovalec Jaka Babnik je v treh dneh odigral 218 udarcev (+2), drugi Luka Naglič 220 udarcev (+4) in tretji Tomi Bezenšek 223 udarcev (+7).
 

Naslednja in obenem zadnja tekma SLO toura v letošnjem letu bo na Ptuju konec meseca.

Najboljša na 4. SLO Tour-u v Lipici, BARBARA CAR IN JAKA BABNIK.

​Video dogajanja na tekmovanju bomo objavili v naslednjih dneh.


Sep 11, 2023