Tretja zmaga Pie Babnik na Evolve Spanish Junior Championship

Letošnjega tekmovanja Evolve Spanish Junior Championship v Španiji so se med krompirjevimi počitnicami udeležili štirje slovenski tekmovalci. Jaki, Žigi in Pii Babnik se je na tekmovanju pridružil tudi Max Popovič.


Tekma je bila organizirana na težkem, vendar odlično pripravljenem igrišču Bonmmont v Tarragoni, kjer bo od 7.11. potekala druga stopnja tekmovanja Q-School PGA.


Prvi in tretji dan so imeli tekmovalke in tekmovalci  idealne razmere s poletnimi temperaturami in le rahlim vetrom. To se je poznalo tudi na odličnih rezultatih nekaterih udeležencev, med katerimi je bila tudi Pia. Prvi in tretji dan je dosegla ženski rekord igrišča s 67 udarci (-5) in si zagotovila neulovljivo razliko do tekmic. Jaka in Žiga sta z dobro igro vse tri dni igrala okoli svojega hendikepa. To jima je uspelo tudi drugi dan, v močnem vetru, ki je premikal žogice na zelenicah tudi po nekaj metrov.
Max se v takih razmerah ni najbolje znašel in tudi Pia je naredila v tem močnem vetru dve napaki. Kljub temu ji je s 74 udarci (+2) uspelo doseči najboljši rezultat dneva med dekleti.
Pia je v zadnjih petih nastopih na tem turnirju dosegla svojo tretjo zmago. Ta res prepričljiva zmaga ji je prinesla veliko točk za WAGR lestvico in tako se je prvič prebila med najboljših deset  na svetu ter zasedla deveto mesto.
Jaka je osvojil odlično 15. mesto, Žiga ravno tako odlično 18. mesto, Max pa nekoliko slabše 40. mesto, deloma tudi zaradi zdravstevih težav zadnji dan tekme.

Tekma, ki je bila del serije Global Junior Toura je bila v popoldanskem času popestrena s tekmovanji v patanju in čipanju, kjer pa naši tekmovalci niso dosegli vidnejših uvrstitev.

Rezultati TUKAJ! 

 


Nov 11, 2019