V soboto 25.05.2024 je na Mladinskem golf centru v Stanežičah potekal trening kamp za mlade bodoče perspektive golfiste. Mlade igralce, stare med  11 - 16 let, je na kamp povabila Golf zveza Slovenije. Povabilu so se odzvali skoraj vsi, le par jih je imelo druga tekmovanja oziroma neodložljive šolske obveznosti.

Trening kamp je bil namenjen povezovanju otrok iz celotne Slovenije, ter treniranju posameznih veščin pri igri. Na kampu so trenerji reprezentance posneli zamahe posameznih igralcev in testirali igralčeve karakteristike. Pridobljene informacije bodo trenerji reprezentanc GZS obravnavali s klubskimi trenerji.

S tovrstnimi projekti želimo pri GZS povezati trenerski kader in pomagati posameznim sredinam z znanji in izkušnjami pridobljenimi z delovanjem reprezentance.

Veseli nas zelo dober odziv, tako igralcev kot tudi staršev, ki so projekt navdušeno pozdravili in izrazili željo po več podobnih srečanjih.

Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi vsi sodelujoči, od GZS, trenerjev, staršev, do vseh, ki ste pripravljeni podpreti podobne ideje o razvoju mladinskega golfa, našli sredstva za nove projekte.

Za pomoč pri organizaciji se zahvaljujemo vsem sodelujočim, Športu Ljubljana za gostoljubje, trenerjem za strokovno delo in idejno zasnovo, posebej pa še Alenki Car in ekipi GK Racman za vso prijazno pomoč in podporo.


Maj 27, 2024