Težave zaradi Brexita

Nejasen in nedefiniran odhod Velike Britanije iz Evropske unije ni zgolj ekonomska in politična tema, temveč vse bolj tudi športna. Potem, ko so se Britanci že soočili s številnimi bolečimi posledicami zaradi svoje odločitve (spomnimo se na poteze nekaterih velikih japonskih avtomobilskih znamk, ki so se odločile za zaprtje svojih tovarn na otoku), je zdaj precej nejasna organizacija Odprtega prvenstva Velike Britanje v golfu, ki bo med 18-im in 21-im julijem potekalo na igrišču Royal Portrush.

Gre za klub, ki je to tekmovanje že gostil in sicer leta 1951. Glavna težava s katero se soočajo organizatorji pa je geografska lega le tega. Prizorišče, kjer bo letos potekalo najstarejšo golfsko prvenstvo se namreč nahaja na Severnem Irskem. V tem trenutku pa še ni jasno, kako se bo Velika Britanija z Evropsko unijo dogovorila na področju mejnega vprašanja. Povedano z drugimi besedami. Če meja po novem ne bo odprta tako kot doslej, bo to predstavljajo velike logistične preglavice za organizatorje.

“Tako kot ostali podjetniki se soočamo s številnimi nejasnostmi. V tem trenutku številna vprašanja ostajajo odprta. Vsekakor preigravamo različne možne scenarije. Najbolj pereče vprašanje pa je gotovo povezano z mejo. Če poznaš pravila, zakone in predpise, lahko ustrezno reagiraš. Najtežje pa se odzoveš, če pravila niso definirana,” je trenuten položaj opisal Martin Slumbers, direktor organizacijskega odbora Odprtega prvenstva Velike Britanije.  


Feb 28, 2019