V zadnjih letih lahko opažamo, da profesionalni golfisti na igrišču na vsakem turnirju skušajo »dati vse od sebe« in so pri tem tudi uspešni.  To ni zasluga srečne genetske zasnove. Je posledica dobrih in obsežnih telesnih priprav, ki jih opravijo izven igrišča. Mobilnost in kondicija gresta z roko v roki z zmogljivostjo.

Ste pripravljeni igrati boljši golf?

Lahko se odpravite na vadišče, udarite nekaj sto žogic in se sprašujete, zakaj vaša igra »razpade« takoj, ko stopite na igrišče.  Lahko pa nekaj časa posvetite temu, da svojo mobilnost in kondicijo spravite na nivo, ki vam zagotavlja, da boste igrali in uživali v boljšem golfu.

Fitnes programi za golf za vsakogar

Ni pomembno, ali ste ambiciozni mlad igralec golfa, profesionalec ali starejši golfist, ki želi zmanjšati število svojih udarcev na posameznem krogu golfa. Za vsakogar obstajajo  vadbeni programi za fizično pripravljenost, ki bodo pomagali pri moči, zmogljivosti in kondiciji.

Kaj naj golfisti počnejo v telovadnici?

Ne glede na prej omenjeni status igralca, ste zagotovo že slišali besedno zvezo 'golf fitness' in so vam verjetno svetovali, da bi morali poiskati fitnes telovadnico, ki bi vam pomagala pri golfu.

Igralci, ki se odločijo za fitnes program, naj si poiščejo pomoč kvalificiranega trenerja za moč in kondicijo. Ena ali dve vadbeni uri pod strokovnim nadzorom bi lahko že zadostovali za vzpostavitev dobrega  programa fitnes vaj, ki bo lahko zelo vplival na uspešnost in omogočil tudi daljše udarce. Obenem pravi program vaj spodbuja boljše zdravje in dobro počutje, ter poveča odpornosti in vzdržljivost morebitnih  mest, kjer so stare poškodbe. 

Kaj smo pripravili za vas?

Za vzpodbudo vsem tistim, ki se še odločate za ta del fizične priprave, smo pred začetkom sezone pripravili nekaj video posnetkov, v katerih lahko najdete koristne nasvete, kako razgibati vaše telo pred igro.

Če vam bo to vsaj malo pomagalo pri vaši odločitvi, smo dosegli svoj namen. Vi pa hitro poiščite pravi fitnes in strokovnjaka, ki vas bo pravilno usmeril. Zagotavljamo vam, da se bo vaša igra golfa izboljšala.

Predstavitve smo pripravili z Katjo Pogačar - profesionalno igralko golfa in Irwinom Muričem - kondicijskem trenerjem za golf.

Vse vaje smo posneli v Fitnes studiju IRWIN.

 


Mar 10, 2024