Šolsko tekmovanje v Olimju

Tekmovanje v golfu za najmlajše golfiste, ki šport šele spoznavajo, hkrati pa se mu vseeno toliko posvečajo, da znajo in zmorejo upoštevati pravila igranja na turnirjih, se imenuje Šolsko tekmovanje. Resda je v besedni zvezi tekmovanje, a je pri najmlajših vendarle pomembna igra in tehnični napredek. V smislu tehnične dovršenosti povezanega z uspehi, je golf najtežji šport nasvetu, kar pripelje do izvirnega greha Šolskega tekmovanja pod okriljem Golf zveze Slovenije. Mladim golfistom je potrebno omogočiti, da na igriščih v tekmovalnem soočenju s svojim znanjem pokažejo udarce, kreativno razmišljanje ob slabših legah žogic in da občutijo morebitni napredek. Ne glede na uvrstitve in ostale soigralce v igralnih skupinah oziroma na turnirju, se na nekoliko skrajšanih luknjah, z lastnim trudom, učijo, nabirajo izkušnje in vsakokrat napredujejo. Golf je šport, je igra, ki ustvarja zrelost, sposobnost in v kasnejših letih dovršenost.


Zadnja dva turnirja Šolskega tekmovanja sta bila na igrišču v Olimju, ki je z devetimi luknjami, kakopak idealno za mlade golfiste. V kategorijah do 8, do 10 in do 12 let žoge z začetnega udarca ne poletijo neskončno daleč, kar posledično pomeni, da je odločilnega pomena kratka igra. In če smo iskreni, je prav ta, prepogosto vzrok slavja ali razočaranja tudi pri najboljših na svetu.


Po 25 mladih igralcev se je udeležilo 3. in 4. letošnjega turnirja ter si po posameznih dnevih zadalo svoje cilje, do katerih pa je pot od dneva do dneva zelo različna. Nihanja so pogosta, udarci odlični in slabši, rezultati spremenljivi, a nasmeh in vedra volja nikoli ne izgineta. Na Šolskem tekmovanju GZS so mladi golfisti razdeljeni v kategorije do 8, do 10, do 12 in do 18 let, prav vsi pa so bili deležni nagrad Ljubljanskih mlekarn.
 

Tretji turnir je bil v znamenju dežja, ki je mlade golfiste ujel proti koncu turnirja, a je bilo vseeno zabavno predvsem, pa je bilo gostoljubje igrišča Amon Olimje odlično. Vse rezultate lahko najdete na www.golfportal.si, omenimo le nekaj, absolutno najboljših.
 

Najboljši absolutni rezultati, Šolsko tekmovanje (3. turnir/Amon Olimje):
1 Brin Svit Vuk – Ptuj (do 10 let) 33 udarcev
2 Aljaž Car – Racman (do 10 let) 34
3 Zala Jesih – Racman (do 18 let) 37

 

Najboljši rezultati, Šolsko tekmovanje (4. turnir/Amon Olimje):
1 Zala Jesih – Racman (do 18 let) 35
2 Aljaž Car – Racman (do 10 let) 36
3 Anže Lavrih – Grad Otočec (do 18 let) 37

 


Jun 02, 2021