Četrto letošnje Šolsko tekmovanje za mlade golfiste iz vse Slovenije je bilo na igrišču Brdo pri Kranju. Lepa udeležba kar 56 mladih tekmovalcev se je tik pred zdajci nekoliko skrčila zavoljo napovedi slabega vremena. In res je po vseh nastopajočih, kot tudi številnemu spremstvu, udarila ploha, a se je dokaj hitro stanje umirilo, dežja pa je bilo kasneje le za vzorec.

Seveda nihče nima rad, da ga dežne kaplje motijo pri igranju golfa in nihče nima rad, da ga v seštevni igri moti pogled in dober prijem. A kot pravi star pregovor: vsak dan, pri vsaki stvari, še bolj napredujem. Za slabše vremenske razmere pa najdemo še en pregovor, ki je pisan na kožo golfu in slabemu vremenu: pri golfu ni slabega vremena, so le neprimerna oblačila.

Igrišče na Brdu je lepo pripravljeno in med gozdovi, čistinami ter ledinami, so se mladi golfisti dobro spopadli z devetimi luknjami. Zanimivo, da se dežja niso ustrašili v najmlajših kategorijah U8 in U10, kjer so na prvi začetni udarec prišli prav vsi prijavljeni golfisti. Tekmovanje je potekalo brez zapletov in hitro, podelitev pa je bila v dveh delih.

Bravo mladi golfisti in čestitke tudi staršem (spremljevalcem), ki so prijazno bodrili mlade športnike.


Maj 10, 2022