Igrišče Zala Spring resort v Zalacsanyu blizu Blatnega jezera je kar pisano na kožo slovenskim golfistom, a ne samo tekmovalcem, tudi rekreativna baza iz Slovenije dokaj pogosto obišče priljubljeno golfsko lokacijo pri sosedih.

32. mladinsko odprto prvenstvo Madžarske je privabilo 112 golfistov iz različnih držav, z močno zasedbo pa se je soočenja z vrstniki udeležila tudi Slovenija. V skupini A (do 21 let) je odlično nastopila Barbara Car (GK Racman), ki je drugi dan pognala strah v kosti nasprotnicam. Štiri udarce pod parom je bil rezultat turnirja in dovolj, da je zadnji dan 17 letnica uspela ubraniti vse napade. Še najbližje se ji je, prav zadnji dan, približala Čehinja Sofie Dimitrova, ko je igrala -2, a je bil zaostanek uvodnih rund prevelik. Od Slovenk se je med deseterico uvrstila Iza Bela Ivanko, Ester Polak pa je turnir končala na 16. mestu.

Vrstni red (dekleta do 21 let):

1 Barbara Car (SLO) -1

2 Sofie Dimitrova (ČEH) 0

3 Elena Maria Tarabova (SLK) +6

Barbara Car

Izjemno igro je v konkurenci do 14 let prikazala Eva Kiri Fevžer (GK Racman), ki bi z rezultatom +11 tudi v absolutni konkurenci segla zelo visoko, med tem ko v svoji starostni kategoriji enostavni ni imela konkurenčne tekmice. Navdušila je predvsem v tretji rundi, ko je  Eva Kiri igrala udarec pod parom. Turkinjo Deniz Sapmaz je denimo za seboj pustila kar 20 udarcev. Eva Kiri bi s takšno igro v starejši konkurenci zasedla odlično sedmo mesto.

Vrstni red (dekleta do 14 let):

1 Eva  Kiri Fevžer (SLO) +11

2 Deniz Sapmaz (TUR) +31

3 Grace Fedeli Margot (ITA) +34

Eva Kiri Fevžer

Močna konkurenca je bila pri fantih, kjer so bili slovenski golfisti vse do zadnjih lukenj v igri za najvišja mesta. Izjemna uvodna dneva je imel Jan Čirič (GK Arboretum), letošnji zmagovalec OP Slovenije, saj je z -4 in -3 čvrsto držal prednost v svojih rokah. Prednost dveh udarcev je imel pred Madžarom Bencejem Kotlom in pet pred Slovakom Adamom Bencikom. Zadnjo finalno rundo se je Kotel hitro približal Čiriču, turnir pa je bil odločen šele na 16. luknji, ko je 18 letni golfist iz Radomelj zaradi kazenskega udarca igral trojni bugi. Dve luknji pred koncem je takšen zaostanek praktično nemogoče izničiti. V soju boja za prvo mesto pa je iz ozadja pridrvel Tomi Bezenšek (GK Zlati Grič). Mladinski reprezentant, predvsem po nekaj slabši drugi dan, morda ni kazal resnih groženj v boju za vrh, a je zadnji dan prestavil v najvišjo prestavo ter igral 67 udarcev (-5) ter se najboljšim dnevnim rezultatom turnirja izenačil z Janom Čiričem. Na koncu je zaradi bolje odigranega zadnjega dne zasedel drugo mesto.

Vrstni red (fantje do 21 let):

1 Bence Kotel (MAD) -7

2 Tomi Bezenšek (SLO) -3

3 Jan Čirič (SLO) -3

7 Nejc Čop Tomšič (SLO) +2

15 Leon Car (SLO) +7

21 Max Golob (SLO) +11

24 Martin Čurič (SLO) +14

​25 Jakob Balkovec (SLO) +15

33 Luka Gal Gabrovšek (SLO) +22

35 Alex Kerševan (SLO) +24

36 Niko Bezenšek (SLO) +25

Jan Čirič, Bence Kotel in Tomi Bezenšek


Aug 17, 2021