SLO TOUR 2020 - PTUJ

Amaterjem sta se tudi tokrat pridružila tudi dva profesionalna igralca, Pia Babnik in Anže Leskovar.


Kljub temu, da je golf igrišče na Ptuju relativno kratko, le-to povzroča igralcem kar nekaj težav, predvsem tistim, ki niso vedno najbolj natančni. 
V prvih dveh dneh tekmovanja je z izjemno dobro igro presenetil mladi Jaka Babnik (GK Trnovo), saj je oba dneva igral pod parom igrišča (68 in 69) in bil tudi v vodstvu. Finalni dan tekmovanja je, podobno kot že na prvem letošnjem Slo Touru, s svojo izjemno dobro igro ponovno navdušil Jan Hribernik (GK Ptuj), ki je odigral krog 6 udarcev pod parom igrišča, z enakim rezultatom pa je zaključil krog tudi Luka Naglič. Mladi Jaka Babnik je odigral malo slabše kot prva dva dneva, klub temu pa zaključil z udarcem čez par igrišča. Jaka na prvih devetih luknjah ni pričel najbolje, vendar je na koncu odigral zadnje 4 luknje s 3 brdiji, kar žal ni zadostovalo, da bi prvič slavil zmago na Slo Tour-u. Jaka je na koncu zasedel tretje mesto, zmago pa prepustil Janu Hriberniku in drugo mesto Luki Nagliču. 

Reultati:
 
PROLESKOVAR Anže RACMAN GOLF KLUB219
 
1HRIBERNIK Jan GC PTUJ206
2NAGLIČ Luka    GK BLED208
3BABNIK Jaka GC TRNOVO209

Pri dekletih je po pričakovanjih najbolje odigrala profesionalka Pia Babnik, GK Trnovo, s skupno 211 udarci (-2 pod parom). Med amaterkami je tokrat slavila Barbara Car (Racman GK), za njo se je z 9 udarci razlike uvrstila Lana Malek (GC Slovenska Bistrica), tretje mesto pa je pripadlo Izabeli Ivanko (Racman GK).

Rezultati:
 
PROBABNIK Pia            GC TRNOVO211
 
1CAR Barbara                 RACMAN GOLF KLUB229
2MALEK Lana                GC SLOVENSKA BISTRICA238
3IVANKO Iza Bela          RACMAN GOLF KLUB244

Golf igrišče Ptuj je bilo dobro in zelo lepo pripravljeno, zato bi se ob tej priložnosti radi zahvalili vsem, ki so poskrbeli tudi za ta, zelo pomemben del tekmovanja.


Jun 15, 2020