Šlo je za las, ampak Tommyju je uspelo

Tommy Fletwood je letošnjo sezono odigral odlično. Ob četrtem mestu na Odprtem prvenstvu ZDA mu bo v spominu prav gotovo še posebej ostala adrenalinska končnica sezone.

Zdelo se je, da v letošnjem letu na Evropski turneji ne bo večjega dvoma, kdo bo osvojil Dirko proti Dubaju oziroma zmago v skupnem seštevku. Thomas Paul Fleetwood, golfist iz Southporta v Angliji je namreč v zaključni del tega tekmovanja stopil z lepo prednostjo. Toda zdi se, da je iz turnirja v turnir čutil večji pritisk.

Vse bolj je kazalo, da mu ne bo kos, saj je imel Justin Rose v Dubaju izjemno priložnost, da mlademu tekmecu v samem finišu iztrga iz rok dragoceno lovoriko, ki zmagovalcu ob športni nesmrtnosti prinese tudi zajeten ček v višini več kot milijona evrov. Toda tudi Rose je klonil. Dovolj je bilo nekaj minut nezbranosti in trije bugiji na petih luknjah. Anglež je tako zdrsnil na končno četrto mesto in posledično osvojil premalo denarja, da bi se na letošnji lestvici zaslužkarjev na Evropski turneji zavihtel na vrh. 

Zmagovalec letošnje 'dirke' je tako postal Tommy Fletwood, ki je na zadnjem turnirju sezone pristal na 21-em mestu, kar pa je ob debaklu Justina Rosea zadoščalo za skupno zmago. Anglež, ki je profesionalec postal leta 2010, med elito pa prvič zmagal leto kasneje na odprtem prvenstvu Kazahstana, je priznal, da so ga zadnji tedni sezone v marsičem spominjali na vožnjo z vlakcem smrti: “Vse skupaj se mi zdi neverjetno. V tem trenutku še nisem uspel povsem zbrati svojih čustev. Še posebej, ker v končnici nisem sam odločal o svoji usodi.”

Na turnirju v Dubaju si je sicer zmago priigral Španec Jon Rahm. Golfist, ki je prav tako navdušil in pred dnevi osvojil tudi priznanje za novinca leta, je priznal, da ob premieri med najboljšimi igralci v Evropi ni pričakoval tako uspešnih nastopov: “Neverjetno se mi zdi, da sem prvo sezono uspel odigrati tako dobro. Pred letom dni sploh še nisem imel pravice do nastopanja na elitni evropski turneji. Zdaj pa sem zmagovalec turnirjev serije Rolex in zaključnega prvenstva DP World Tour. Res enkraten občutek!”   


Nov 22, 2017