Sergio Garcia in ime njegovega otroka

Kot branilec lovorike je bil Sergio Garcia letos v središču pozornosti že precej predno je na zelenicah Auguste udaril prvo žogo. Na samem turnirju pa se je nato zapletel v polemiko, ki je verjetno ni pričakoval.

Če je Španec lani na Mastersu proslavljal najslajšo zmago v karieri, je letos doživel naravnost filmski debakel. Že v četrtek je Sergio razočaral svoje privržence, saj je na 15. luknji (po imenu Firethorn) v vodo poslal kar pet žog in zelenico zapustil s seštevkom 13ih udarcev.

V trenutku je postalo jasno, da so se sanje o odmevnem dosežku razblinile. Garcia je tako ostal brez finala, nato pa se je zapletel v zelo odmevno polemiko z Richem Lernerjem, sodelavcem  televizije Golfchannel. In vzrok? Preprosta šala na twitterju. Rich je namreč zapisal: 
“Naslednji otrok Sergia Garcie ne bo nosil imena Firethorn.”

Znano je namreč, da sta Sergio in njegova žena Angela svojo hčerko, ki se je rodila le nekaj tednov pred letošnjim Mastersom poimenovala Azalea, po 13. luknji na igrišču Augusta National. 

Prva se je na zapis odzvala soproga lanskega zmagovalca Mastersa, ki je (očitno precej besna) zapisala: “Rich, ko boš naslednjič pisal o imenih mojih otrok uporabi možgane in ne delaj tega. Ne bodi idiot!”

Svoj piskrček pa je kasneje dodal tudi Sergio: “Na 15. luknji sem imel precej smole. Vse skupaj sem skušal sprejeti kot aktualni zmagovalec, dostojanstveno. Lani sem si prav na tej luknji priboril zeleni suknjič. Zato ti, šaljivec sporočam, da se lahko zgodi, da bo moj naslednji otrok vendarle nosil ime Firethorn!”


Apr 11, 2018