Med tem, ko je bilo evropsko ekipno prvenstvo za seniorke v Sloveniji, na igrišču Arboretum ČLANEK, pa so seniorji imeli prvenstvo stare celine v Estoniji, na igrišču Estonia Golf & Country Club, ki leži ob izlivu reke Jagala v Finski zaliv in le cca. 15 km od Talina.

Po dveh krogi seštevne igre je slovenska reprezentanca obtičala na 22. mestu in prehitela le litovsko. Slovenski seniorji so se razvrstili od 98. pa do 133. mesta med 138 golfisti. Darko Kočar je igral +19, Brane  Svetlin +21, Andrej Kralj +26, Drago Markič +32, Bojan Raušl +35 in Marko Stojkovič +41. Posamični rezultati so v nadaljevanju evropskega ekipnega prvenstva vodili v boje za mesta  od 17 do 23 (flight C). V prvem dvoboju so Slovenci pustili dober vtis in v izenačeni tekmi foursome in match play z 2:3 klonili proti Poljakom, ki so bili po posamičnih rezultatih boljši za 16 udarcev. Zmago je prispevala dvojica Stojkovič, Markič ter v match playu Kočar, do izenačenja pa bi lahko prišel tudi Raušl, a je bila usodna zadnja, 18. luknja. V nadaljevanju je Slovenija z 2:3 izgubila še proti Litvi (zmagi sta dosegla Svetlin in Kočar), in tako pristala na 23. mestu.

Evropski ekipni prvaki so postali Švedi, po posamičnih igrah na tretjem mestu, ki so v velikem finalu s 3:2 premagali Angleže. Bron je enako kot pri seniorkah osvojila Irska.

Evropsko ekipno prvenstvo za seniorje: REZULTATI


Sep 05, 2022