Profesionalni turnirji pod okriljem Symetre, ki jo Američani označujejo tudi kot pot do LPGA, so se iz Arizone preselili v  Kalifornijo. 

Puščavsko okolje je zamenjalo, presenetljivo hladno vreme, ki je še dodatno otežilo delo 120 golfistkam začenši uvodno rundo na igrišču Morongo golf kluba v kraju Beaumont, nedaleč od zvezdniškega Los Angelesa.

Uvodni dan sta Slovenki Ana Belac in Katja Pogačar igrali udarec oziroma dva čez par igrišča (72). Jasno je bilo, da bo za zanesljiv opravljen rez potrebno malce dvigniti nivo igre, saj je bila izenačenost tekmovalk velika.

Drugi tekmovalni dan se je z odliko izkazala  Ana Belac. Z drugim najboljšim rezultatom (-5) dneva je močno skočila po lestvici in dokazala, da se lahko vmeša v boj za vrh. Za vodilno Nemko Sophie Hausmann je zaostajala štiri udarce. Žal se v prvo polovico ni uspelo uvrstiti Katji, ki je v primerjavi s prvim dnem potrebovala udarec več. S 74-imi in 75-imi udarci Pogačarjeva sicer ni bila daleč od finalne runde, razloge je opisala sama: »Malce me je presenetilo hladno vreme v Kaliforniji, očitno sem se preveč navadila na toplo Florido (smeh). Lepo je bilo vese teden. Čutim, da bodo treningi obrodili sadove. Na igrišču Morongo sem igrala 74 in 75 udarcev, četudi sem zapravila tri pate, kar zame ni značilno. Osredotočila se bom na dobre stvari, rezultat bo že prišel.«

Kot zanimivost naj zapišemo, da je lanska junakinja serije LET, Danka Emily Kristine Pedersen (78 in 73) bila še dva udarca slabša in je na koncu pristala na 102. mestu od 120-ih udeleženk turnirja.

Finalni dan je slabše začela Ana, ko je na uvodnih devetih luknjah naredila štiri bugije. 24-letna Portorožanka je kljub nepričakovanemu začetku ohranila zbranost in z drugo polovico igrišča opravila tako kot se spodobi za lansko zmagovalko Symetre in turnir zaključila na 17. mestu. V seštevku obeh turnirjev ohranja stabilnost dveh opravljenih rezov ter dvig nivoja igranja, še posebej pa jo lahko z optimizmom hrani drugi najboljši rezultat turnirja, ki ga je Ana dosegla v drugi rundi. Po turnirju v Beaumontu je bila Ana hitra in jasna: »Naredila sem dva reza in izboljšala uvrstitev. To je zdaj mimo. Za naslednje turnirje sem zelo optimistična.«

Rezultati, Beaumont – igrišče Morongo Golf Klub (serija Symetra – 150.000$):
1 Sophie Hausmann (NEM) -10
2 Sophia Schubert (ZDA) -7
2 Maude-Aimee Leblanc (KAN) -7
4 Gabriela Ruffels (AUS) – 5
5 Fatima Fernandez Cano (ŠPA) – 5

17 Ana Belac (SLO) - 1


Mar 30, 2021