Samo toliko časa?

Najboljši igralci golfa pogosto poskrbijo za presenečenje.

Ali ste vedeli, koliko časa se na odločilni nedeljski nastop pripravljajo najboljši golfisti sveta? Včasih je ta podatek nadvse presenetljiv. Brooks Koepka je namreč v nedeljo, ko ga je čakal zaključni nastop na turnirju WGC-FedEx St. Jude Championship na igrišče prišel le 45 minut pred prvim udarcem!

Na koncu si je s krogom, v katerem je nanizal 65 udarcem zagotovil zmago, pri tem pa se je čudil novinarskim vprašanjem, ki so bila povezana z njegovo kratko pripravo na nastop. 

“V nedeljo vedno potrebujem manj časa za priprave na vadišču. Ko pridem na igrišče, sem že povsem sproščen. Raztezne vaje namreč opravim že prej. Večina ostalih nastopajočih govori o stresu in pritisku. Ne vem, zakaj imajo s tem težave? Jaz namreč tovrstnih problemov nimam. Ne nazadnje je zgovoren dokaz za to tudi izraz na mojem obrazu. Videli ste lahko, da sem bil povsem sproščen. Ob nedeljah tudi sicer vedno potrebujem manj časa za priprave kot prve dni, ko sem na igrišču po navadi 55 minut pred prvim udarcem. Tudi zato, ker sem v prejšnjih dneh že dodobra spoznal igrišče. Na prvenstvu St. Jude pa je bilo obenem tudi zelo vroče, zato nisem želel na vadišču izgubljati energije, ki mi je še kako prav prišla na igrišču,” je svoj recept za uspeh razkril letos izjemno uspešni Američan.

V povprečju ostali profesionalci za ogrevanje pred nastopom potrebujejo precej več časa. Med tistimi, ki na vadišču pred prvim udarcem udarijo največ žogic izstopa Jordan Spieth. Teksačan se namreč v povprečju ogreva uro in pol.


Aug 08, 2019