$75 000 zaslužka za tri dni dela na igrišču

Delo caddieja je lahko v finančnem pogledu izjemno dobičkonosno, saj spremljevalci najboljših igralcev v povprečju zaslužijo 10% nagrade njihovega delodajalca. Narelle Bruhn pa je nedavno razkrila še precej bolj nenavadno zgodbo o zaslužku.


Vse skupaj se je dogajalo leta 1997, ko je takrat dvajsetletna Avstralka skupaj z dvema prijateljicama sprejela tri dnevno honorarno delo na igrišču za golf. Dekleta niso vedela, da je njihova stranka najbogatejši Avstralec, medijski magnat in milijarder Kerry Packer. Izkušnja je bila nepozabna že na igrišču, saj je slednji poskrbel, da jim je skrivnosti odličnega golfskega zamaha razkril sam Ian Baker Finch, avstralski profesionalec, ki je leta 1991 zmagal na Odprtem prvenstvu Velike Britanije. 
   
Pravo presenečenje pa je prišlo na koncu, ko jih je “delodajalec”, ki je bil obenem tudi strastni  hazarder vprašal, koliko je dolžan za njihove storitve. Po nekaj minutah zadrege, je številko, šlo je za $25 000 dolarjev predlagal sam. Z eno pripombo oziroma kot je vse skupaj opisala Narelle: “Dejal je, da lahko vsaka izmed nas takoj dobi ček v višini $25 000 dolarjev ali pa ta denar zaupamo njemu, sam pa ga bo oplemenitil v igralnici. Na začetku mu ni šlo po načrtih, saj je v glavnem le izgubljal. Po polnoči pa se je njegova sreča obrnila, tako da je ob tretji uri zjutraj vsaki izmed nas izročil $ 75000.”

Danes srečno poročena Avstralka več kot dvajset let ni zaupala zgodbe o milijarderju, saj se je bala, da bodo ljudje njegovo velikodušnost povezovali z različnimi dodatnimi uslugami: “Nič takšnega se ni zgodilo. Gospod je bil eden izmed najprijaznejših ljudi, kar sem jih srečala v življenju.”

Bržkone gre za največji honorar, ki ga je kdo kadarkoli dobil kot neprofesionalni caddie. Narelle si je z denarjem nato kupila hišo, zgodba pa je le še ena izmed neverjetnih dogodivščin pokojnega širokogrudnega avstralskega milijarderja, ki je v igralnicah širom sveta dobival in izgubljal milijone ter zaposlenim pri tem izplačeval več tisoč dolarske napitnine. Ena izmed najbolj legendarnih je povezana z arogantnim naftnim magnatom iz Teksasa, ki je Avstralca skušal zvabiti na dvoboj v pokru z besedami: “Vas zanima partija pokra? Toda samo, da vas opozorim. Moje premoženje znaša 60 milijonov dolarjev!”

Avstralec, ki je nadvse preziral nadute ljudi pa mu je v skladu s pričevanji očividcev brez da bi bi trenil z očesom odgovoril: “Tule je kovanec. Ste pripravljeni v met vložiti teh vaših 60 milijonov. Izberite. Cifra ali mož?”


Sep 06, 2017