Penati Golf resort se nahaja blizu tromeje Slovaške, Češke in Avstrije, na dvodnevnem tekmovanju, ki je bilo pomembno tudi zaradi uvrstitve na turnir serije Challenge, pa je nastopilo pet slovenskih golfistov, med njimi tudi prvič, Gal Patrik Štirn. Mlajši od bratov Štirn, se je po nastopu s slovensko reprezentanco na nedavnem svetovnem prvenstvu v Franciji, odločil za profesionalno pot in se tako pridružil bratu Žanu Luku, nekdanjemu študentu univerze Arkansas State.

Pot do švicarskega Challenga, ki se odvija ta konec tedna v francoskem kraju Folgensbourg je bila uspešna za češkega veterana, 39 letnega Alesa Korineka, ki si je prislužil prvo mesto ter nagrado 10.000$. Najbolje se je od slovenskih golfistov odrezal Žan Luka Štirn, ki je turnir končal na delitvi četrtega mesta. Žan Luka se je izkazal drugi dan, ko je igrišče odigral z 68 udarci, kar je bil najboljši rezultat turnirja. S skupnim rezultatom -5 je za zmagovalcem Korinekom zaostal dva udarca.

Žan Luka Štirn

Sebastian Ajster je na Slovaškem končal na T15, Anže Leskovar na T18, novopečeni profesionalec Gal Patrik Štirn je bil 29., Mark Trnovec pa 40.

Turnir je bila na Slovaškem organiziran z odliko, prav tako je bilo igrišče vrhunsko pripravljeno. Vsi slovenski golfisti so z novimi in neprecenljivimi izkušnjami zapuščali Slovaško, s skupno željo o tovrstnem turnirju tudi na slovenskih tleh, kjer bi na domačih tleh imeli lepo priložnost po dobrih uvrstitvah in morebitni izmenjavi prostih mest s katerim od evropskih profesionalnih turnirjev.

Penati Slovak Open - REZULTATI  

Gal Patrik Štirn


Sep 22, 2022