Na prvem letošnjem Slo Tour-u sta najboljši rezultat dosegla, pri dekletih Neža Šiftar, pri fantih pa Kristjan Vojteh Burkelca. Dobro pripravljeno igrišče v Arboretumu sta zaznamovala spremenljivo vreme ter številna nihanja tekmovalcev.

Igrišče v Arboretumu ima par 71 in četudi ni med daljšimi, velja za bolj zahtevno. Uvodna runda ni prinesla večjih presenečenj, je pa marsikomu kodrala živce. Med šesterico deklet sta uvodni dan v ospredje stopili Neža Šiftar in Barbara Car, ki sta z nekaj težavami opravili s prvimi devetimi luknjami, s precej več nasmeha pa z drugo polovica igrišča. V 20-članski moški konkurenci je izjemno začel Jan Čirič, ki je prvo polovico igrišča končal s 33 udarci, žal pa pošteno popustil v nadaljevanju, še posebej na 18. luknji, ki jo bo najbrž želel hitro pozabiti. Najbolj stabilno formo je prvi dan prikazal Kristjan Burkelca, ki mu je edinemu uspelo igrati pod parom igrišča (-3), štiri udarce za njim sta bila Mark Trnovec in Luka Strašek.

Drugo, spomladansko sončno rundo sta pri dekletih odlično izkoristili Iza Bela Ivanko in Barbara Car. Iza Bela je igrala +4 , prav tako tudi Barbara. Slednja je prehitela vodilno po prvi rundi, Nežo Šiftar. Pred tretjim dnem je rezultatski preobrat zagotavljal pravo bitko za zmago na prvem letošnjem Slo Tour-u.  Pri fantih se je v drugi rundi z igriščem v Arboretumu odlično spoprijel Jakob Balkovec, s petimi udarci pod parom, kar se je ob koncu turnirja izkazalo za najboljši rezultat med vsemi. Napredoval je tudi Gal Patrik Štirn, ki se je s petega mesta zavihtel na tretje.

Zadnji dan je tekmovalcem ponudil neprijetne vremenske razmere, ki so vplivale na mnoge. Neža Šiftar je razumela sporočilo obeh zasledovalk, ter napadla igrišče z vso zbranostjo. Trije udarci nad parom je bil najboljši skupni rezultat vseh treh dni in Nežo postavil na zmagovalno prvo mesto uvodnega Slo Tour-a. Najslabšo rundo je odigrala Barbara Car in tako dopustila Izi Beli Ivanko, da se ji je pridružila na končnem drugem mestu absolutno. V moškem delu turnirja je bilo vse jasno po devetih luknjah tretje runde, za katere je Kristjan Vojteh Burkelca potreboval le 34 udarcev. Prednost je ob koncu še povečal in tako zasledovalcem ušel za devet udarcev. Dovolj soliden zadnji dan je imel v rokah Gal Patrik Štirn, ki je z igriščem opravil z 72 udarci, ravno dovolj, da je na skupnem drugem mestu dohitel Jakoba Balkovca. Slednji je imel težave na uvodnih štirih luknjah, a se je kasneje zbral in kot zapisano, turnir v absolutnem seštevku končal na drugem mestu, skupaj s Štirnom. 

Slo Tour, Arboretum, 26. – 28. 3. 2021 (rezultati)

Članice:
1. Neža Šiftar (Trnovo)
2. Valentina Štiftar Anžič (Arboretum)

Mladinke:
1. Iza Bela Ivanko in Barbara Car (obe Racman)

Profesionalke:
1. Nastja Banovec (Grad Otočec)

Člani:
1. Kristjan Vojteh Burkelca (Trnovo) 
2.  Gal Patrik Štirn (Arboretum)
3. Luka Strašek (Arboretum)

Mladinci:
1. Jakob Balkovec (Arboretum)
2. Jan Čirič (Arboretum)
3. Nejc Čop Tomšič (Arboretum)

Profesionalci:
1. Mark Trnovec (Arboretum)


Mar 31, 2021