Prva Slovenka na Ladies European Touru

Katja Pogačar  je prva Slovenka, ki se je v  zgodovini slovenskega golfa uvrstila na profesionalno turnejo Ladies European Tour. Pravico nastopa si je pridobila na kvalifikacijah v Maroku, kjer je zasedla 19. mesto. 


Katja Pogačar, članica Diners Golf & Country Klub Ljubljana, je bila več let v  amaterski ženski reprezentanci in nastopala za Slovenijo na Svetovnih in Evropskih prvenstvih. V letošnjem letu je zaključila študij na univerzi Ohio State, ter kmalu zatem postala profesionalna igralka. 
 

V mesecu decembru so potekale kvalifikacije, ki so bile razdeljene v dva dela. Katja se je prvi del kvalifikacij udeležila v Maroku na začetku decembra in se je z 10. mestom (par igrišča) uvrstila na finalni del. Finalni del je bil organiziran na dveh igriščih v Maroku, 106 igralk, kjer je po štirih rundah prvih 60 igralk igralo še peto rundo. Prvih 5 igralk po petih dnevih je dobilo kategorijo 5, medtem ko je prvih 25 dobilo kategorijo 8. 
 

Katja se je z skupnim rezultatom -5 uvrstila med prvih 20 in si pridobila LET tour karto. S tem se bo lahko udeležila večino turnirjev organiziranih s strani LET turneje in pa morda par turnirjev, ki jih LET organizira skupaj z ostalimi turnejami. Katja je po končanem nastopu povedala: "Zelo sem vesela, da sem zadnjih 7lukenj uspela odigrati z odločnim in pozitivnim pristopom. Vedela sem, da moram narediti vsaj en birdie, vendar puti kar niso šli notri. Cel teden sem se sestro Ano, ki je bila moj caddy, govorila o možnostih za eagle. Ko sem hodila proti zadnji luknji (par 5), sem vedela da me le trije dobri udarci ločijo do zagotovljene uvrstitve. Udarila sem najboljši driver udarec, s katerim sem bila le oddaljena od zastavice le 165m. Ko sem udarila drugi najboljši udarec v mojem življenju, se mi je že smejalo.  4 meterski put je bil le pika na I."

 


Dec 27, 2017