Letošnji pokalno tekmovanje Seniork je minil v razburljivem finišu, katerega sklepni dejanje je bilo na igrišču Arboretum. Seniorke so slovenske golfistke, ki po so po tekmovalni definiciji že spoznale okroglih pet dekad, super seniorke pa se že ponašajo še s 15 leti več. Spodobna udeležba, pri kateri je svoje naredila tudi pandemija in z njo povezani ukrepi, je pri seniorkah pokazala visok nivo golfa in precejšnjo mero tekmovalnosti, kar pa je povsem logično, saj je bilo ob posamičnih uvrstitvah pomembno tudi ekipno tekmovanje. Letošnja bera turnirjev se je začela na Livadi, nadaljevala v Italiji, v Trbižu, nato na Otočcu, v Arboretumu, na Ptuju in z zaključkom ponovno v Arboretumu. Vse do zadnjega turnirja se ni vedelo katera od ekip bo na koncu na vrhu, zato je zadnji turnir minil v pravem borbenem duhu. V povprečju se je na vsakem pokalnem tekmovanju Seniork zbralo od 50 do 60 golfistk, kar bi z dobro voljo in medsebojnega razumevanja, zlahka povečali že v naslednjem letu.

Zadnji turnir v Arboretumu je bil zaradi megle prestavljen za 30 minut, ob koncu dneva, pa so se najbolj veselile golfistke GK Ptuj, ki so z današnjo dobro igro premagale seniorke GCK Ljubljana. V neto kategoriji pa so v gorenjskem obračunu dame iz GK Bled za malenkost uspešnejše od seniork iz GK Kranjska Gora. Med posameznicami je bila občutno boljša od ostalih članica GK Ptuj Sabina Markoli, ki je na drugem in tretjem mestu za seboj pustila Marto Šbúl ter Marjeto Goebels. V neto kategoriji je zmaga v letošnjem pokalu pripadla Ivani Jama (GK Grosuplje), pred Andrejo Rostohar Bergant (GK Kranjska Gora) in Sabino Markoli (GK Ptuj).

Pri podelitvi je ob Gorazdu Kogoju in Metki Jamar sodelovala tudi vodja seniork pri GZS in članica tekmovalne komisije, Jasmina Dragutinovič. 

Pokalno tekmovanje 2021 (seniorke):

Bruto posamezno:

1. Sabina Markoli (GK Ptuj) 510

2. Marta Šbül (GK Slovenska Bistrica) 274

3. Marjeta Goebels (GCK Ljubljana) 268

Bruto ekipno:

1. GK Ptuj 481

2. GCK Ljubljana 406

3. GK Kranjska Gora 388

Neto posamezno:

1. Ivana Jama (GK Grosuplje) 265

2.Andreja Rostohar Bergant (GK Kranjska Gora) 214

3. Sabina Markoli (GK Ptuj) 190

Neto ekipno:

1. GK Bled 397

2. GK Kranjska Gora 382

3. GK Ptuj 344

Superseniorke:

1. Ivana Jama (GK Grosuplje) 260

Najboljše seniorke pokalnega tekmovanja 2021 - bruto (od leve: Šbül, Markoli in Goebels)

Ekipne zmagovalke bruto, seniorke GK Ptuj, v družbi Jasmine Dragutinovič, vodje seniork pri GZS

Najboljše seniorke pokalnega tekmovanja 2021 - neto (od leve: Markoli, Jama in Rostohar Bergant)

Ekipne zmagovalke neto, seniorke GK Bled

 


Okt 19, 2021