Prva favorita za naslov v ženski in moški konkurenci sta potrdila svojo dobro formo in dosegla prvo letošnjo zmago na domačih zelenicah. Pot do prvega mesta pa ni bila lahka, saj sta potrebovala veliko odličnih udarcev da sta odbila napade tekmecev. Medtem, ko je Barabara Car igrala zanesljivo od prve do zadnje luknje, pa je Žan Luka Štirn na drugem delu igrišča zelo trpel in se izvlekel šele z odličnim zaključkom, ko je ohranil prednost dveh udarcev pred Luko Nagličem.

 

 

 

Zahtevne vremenske razmere z vetrom in dežjem v zadnji uri igre so še dodatne popestrile že tako napet finalni dan. V zadnji skupini fantov sta brata Štirn in Luka Naglič igrali odlično, a ko je Žan Luka s tremi brdiji in bogijem prvi del igrišča odigral z 34 udarci in povečal prednost pred zasledovalcema na šest in osem udarcev, se je zdelo, da ima zmago v žepu. Prava drama se je začela na drugih devetih luknjah, saj je medtem, ko je Žan Luka odigral štiri bogije, Luka Naglič zadel tri zaporedne brdije. Po odigrani štirinajsti luknji je vodilna igralca ločil vsega en udarec. Z brdijem na petnajsti luknji je Žan Luka Štirn svoje vodstvo spet povečal na dva udarca in do konca dneva odbil vse napade Nagliča in svojega mlajšega brata. Tretji dan je najboljši rezultat dosegel Luka Naglič z 67 udarci (-5) pred Leonom Carjem z 70 udarci (-2), tretji rezultat dneva pa sta dosegla Jaka Babnik in Gal Patrik Štirn z 71 udarci (-1). 

 

 

 

Končni rezultati pri fantih : 1. Žan Luka Štirn  201 (-15), 2. Luka Naglič 203 (-13), 3. Gal Patrik Štirn 205 (-11), 4. Leon Car 213 (-3) 5.Tomi Bezenšek 215 (-1)

 

 

Pri dekletih je Barbara Car odbila napad Zale Jesih, ki je po dveh dneh zaostajala samo za udarec, šele na drugem delu igrišča. Medtem, ko je Barbara igrala zelo zanesljivo je Zala Jesih pokvarila svoj rezultat z štirimi bogiji med deseto in štirinajsto luknjo. Omeniti je treba odličen zadnji krog mlade Mie Lavrih, ki je odigrala par igrišča in se dobro znašla v zahtevnih vremenskih razmerah.

 

Končni rezultati pri dekletih 1. Barbara Car 213 (-3) 2. Zala Jesih 218 (+2) 3. Eva Kiri Fevžer 224 (+8) 4. Mia Lavrih 228 (+12) 5. Petra Balkovec 231 (+15)

 

Nastopili so tudi manj izkušeni igralci in igralke na dvodnevnem turnirju SLO Tour Rekreacija in nabirali prepotrebne izkušnje za naslednje nastope. Pri dekletih v kategoriji U-18 je zmagala Tara Stjepanovič , pri fantih U-18 Mihael Blatnik in U-12 Borut Hočevar.

 


Apr 18, 2024