Tri slovenske reprezentance tekmujejo na evropskih ekipnih prvenstvih. V Bolgariji so člani navdušili in v B diviziji vodijo po prvem dnevu, v Nemčiji so v A diviziji zelo dobro nastopili mladinci U18, ki so se uvrstili v drugi žreb oziroma se bodo borili za mesta od devet do 16, med tem ko dekletom žal ni uspel preboj med najboljših 16 evropskih reprezentanc.

Bolgarsko igrišče Pravets je bilo naklonjeno navdahnjeni članski reprezentanci, ki je po edinem dnevu seštevne igre močno v vodstvu. Slovenska ekipa je igrala -9 in je bila 10 udarcev boljša od Poljske ter 18 od Hrvaške. Prvo mesto pomeni en prost dan, zatem pa sledi polfinalni obračun proti eni od zmagovalnih ekip četrtfinala.

Uroš Gregorič, trener članske reprezentance: »Prvi dan tekmovanja je za nami in moška reprezentanca je igrala izredno kvalitetno, ter z rezultatom -9 končala na prvem mestu po seštevni igri. Najbolje sta igrala Kristjan Vojteh Burkelca in Luka Naglič, oba 3 udarce pod parom. Predvsem je pomembno, da je celotna ekipa dobro pripravljena. Sedaj nas čaka še match igra, kjer se odloča o končnih uvrstitvah.«

Rezultati prvega dne (seštevna igra):

1 Slovenija -9 (Naglič in Burkelca -3, L. Strašek -2, Štirn -1, Ž. Strašek par in Čirič +1)

2 Poljska +1

3 Hrvaška +9

Tudi mladinska reprezentanca se drži zelo dobro v konkurenci najboljših evropskih ekip. Po dveh rundah seštevne igre so naši mladi upi za mesto popravili uvrstitev s prvega dne in na koncu zasedli 12. mesto, kar jim omogoča boj za mesta od 9. do 16. Slovenci so bili relativno daleč od 11. mesta, ki so ga zasedli Danci, a podobno daleč so ubežali norveškim vrstnikom, s katerimi se bodo pomerili v prvi match igri. Glede na uvodna dneva lahko zapišemo, da so v tem trenutku daleč spredaj reprezentance Nemčije, Anglije, Švedske in Italije, ki se bodo verjetno udarile za najvišja mesta.

Slovenski izplen je zelo dober, saj je še lani mladinska ekipa igrala v B diviziji. Trener Aleš Gregorič je po seštevnih dveh rundah dejal: »Kar precej je pihalo, zato so tudi bili drugi dan rezultati višji. Fantje so se borili na igrišču in izboljšali svojo uvrstitev. Veselimo se match igre proti Norvežanom, saj smo lani z njimi izgubili. Verjamem, da bomo tokrat mi slavili zmago.«

Žiga Babnik: »Danes na prvih devetih luknjah naredil nekaj nepotrebnih napak, vendar sem potem začel igrati bolje. Uspelo mi je odigrati pet birdijev. Škoda je bilo izgubljenega udarca na zadnji luknji, vendar sem zelo zadovoljen z rezultatom.«

Rezultati po dveh krogih (seštevna igra):

1 Nemčija -25

2 Anglija -19

3 Švedska -17

4 Italija -16

12. Slovenija +17 (Žiga Babnik -2, Jaka Babnik par, Leon Car +3, Nejc Čop Tomšič +8, Tom Li Dobnik in Tomi Bezenšek +13)

13 Norveška +24

V Walesu pa poteka evropsko ekipno prvenstvo za članice, kjer je slovenska izbrana vrsta po dveh dneh zasedla 17. mesto, kar je stopnička manj od želenih ciljev. Slovenska izbrana vrsta je bila že po uvodnem dnevu 17., dan kasneje se je ponudila priložnost, a so naše golfistke na links igrišču Conwy za Finkam zaostale tri udarce. Uvodni dan so dobro igrale Lana Malek, Neža Šiftar, Inja Fric in Lara Ječnik, drugi dan pa sta pod 80 udarci igrali le Barbara Car in Lara Ječnik. Slovenija se bo za mesta do 20 merila s Poljsko in Slovaško ter z Belgijo.

Rezultati po dveh krogih (sešteva igra):

1 Anglija +22

2 Danska +25

3 Nemčija +29

16 Finska +61

17 Slovenija +64 (Barbara Car +10, Lara Ječnik +12, Inja Fric +13, Neža Šiftar +14, Lana Malek +15, Izza Bela Ivanko +27)

 


Jul 06, 2022