Današnji drugi dan Mednarodnega mladinskega prvenstva Slovenije je prinesel spremembo na vrhu. Na vrhu turnirske razpredelnice so novi vodilni odigrali vrhunski drugi krog in dosegli odlične rezultate.

Pri dekletih je najboljši rezultat dosegla Italijanka Emma Lucrezia Manzini, ki je igrišče odigrala z 68 udarci (-4), udarec več pa je zabeležila Eva Kiri Fevžer. Skupaj sta po dveh dneh na vrhu z 142 udarci (-2) in bosta jutri igrali v zadnji skupini deklet skupaj z Zalo Jesih, ki je po novem odličnem krogu na tretjem mestu z 143 udarci (-1). Zelo blizu so tudi Italijanka Fedeli (144), Lana Malek in Italijanki Del Lago (145) in Cornetti (146) in na sedmem mestu Madžarka Jaczkovics (147).

“ Danes je bilo še bolj vroče kot včeraj, a me to ni motilo. Igrala sem zelo konstantno in večino zelenic zadela zelo blizu lukenj. Vseh šest brdijev sem naredila z pati krajšimi od treh metrov, na zadnji luknji pa se mi je eagle put ustavil na robu luknje. Odigrala sem najboljši rezultat v življenju in tega sem zelo vesela” je povedala Eva Kiri Fevžer.

Pri fantih je bilo odličnih rezultatov še več, saj so mnogi izkoristili odlično urejeno igrišče in dosegli veliko brdijev in celo osem eaglov. Kar dva med njimi je na osmi in osemnajsti luknji na števno kartico vpisal vodilni po prvem krogu Jan Čirič, ki je mesto na vrhu prepustil Leonu Carju, ki je enako kot Čeh Michal Talanda odigral drugi krog z vsega 65 udarci. Medtem ko je Čeh odigral kar osem brdijev in dvojni bogi na petnajsti luknji, je Leon Car odigral sedem brdijev in samo en bogi na tretji luknji. Še posebej briljantno je odigral zadnjih pet lukenj na katerih je zabeležil kar štiri brdije in dosegel najboljši dnevni rezultat v karieri. “ Moj načrt je bil, da žog ne tolčem predaleč, saj je igrišče kratko in ni bilo potrebe, da bi se znašel v težavah. Zadovoljen sem z svojo kratko igro, čeprav sem zgrešil tudi nekaj kratkih patov. Sem pa vesel, da sem zadel dva šest metrov dolga brdi pata na 14. in 16. luknji in zadel čip za brdi na 17.luknji. Jutri pričakujem težko tekmo, saj nas je veliko dobrih igralcev zelo skupaj. Napeto bo do zadnje luknje” je povedal Leon Car, ki ima pred jutrišnjim zadnjim dnem najboljši skupni rezultat 136 udarcev (-8), udarec za njim pa zaostajajo Jan Čirič, Avstrijec Benjamin Zyla in Čeh Michal Talanda. Tretji najboljši Slovenec je Tomi Bezenšek, ki deli peto mesto z Avstrijcem Florianom Webrom z 139 udarci (-5).


 


Jun 28, 2024