Po 14. letih moška reprezentanca ponovno v prvi diviziji

Že drugič v zadnjih dvajsetih letih letošnje največje ekipno tekmovanje, Evropsko ekipno prvenstvo za moške, gosti igrišče Ljunghusen na Švedskem. To je eno najstarejših golf igrišč na tem delu in leži južno od mesta Malmo. Bližina morja, globoki bunkerji, visoka trava ob robu čistin in trde zelenice, naredijo igrišče podobno links igriščem na Škotskem. Seveda pa piko na i, doda še veter, ki piha v sunkih do 40 km/h.

Na tekmovanju lahko nastopi le 16 najboljših reprezentanc Evrope in naša se je preko kvalifikacij lansko leto uvrstila na to tekmovanje. Letošnjo ekipo sestavljajo Žan Luka Štirn, Luka Naglič, Jan Hribernik, Vid Potočar, Gal Patrik Štirn in Kristjan Burkelca. 

Prva dva dneva seštevne igre se za naše tekmovalce ni izšlo po želenih ciljih. Preveč drobnih napak na takšnem igrišču in slab odstotek zadetih patov, je našo ekipo uvrstilo na zadnje mesto po seštevni igri. Naslednje tri dni so na sporedu match-igre, kjer se odloča o končnih uvrstitvah. Prvi dan match-iger je naša reprezentanca igrala proti favorizirani reprezentanci Francije in ji morala priznati premoč z rezultatom 4,5 proti 0,5 točke. 

“Z ekipo smo opravili še dodaten trening po današnjem porazu s Francozi in tako misli že osredotočili na jutrišnji dvoboj proti branilcem naslova reprezentanci Finske. Fantje so motivirani in jutri se bomo borbeno podali v odločilne dvoboje za obstanek v skupini za naslednjo leto.” je povedal trener moške reprezentance Uroš Gregorič.

Za prva tri mesta na prvenstvu se borijo še reprezentance Danske, Švedske, Anglije in Škotske, ki jih ponovno čaka 36 lukenj za napredovanje v finale.


Jul 11, 2019