Najboljše golfiste evropske serije LET so se zbrale v Madridu, kjer je potekal prvi letošnji turnir v Evropi. Blizu dirkališča Jarama race, kjer so bile pred leti dirke formule 1, približno 30 km severno proti Burgosu, je ponovno zablestela 18 letna Pia Babnik.

Pia je začela zanesljivo, a ne povsem za vrh. Z udarcem pod parom je uvodni dan zaključila na T30, med tem ko so tri vodilne golfistke igrale -5. Že naslednji krog je mlada Ljubljančanka pokazala zobe. Šest udarcev pod parom igrišča je bilo dovolj za silovit skok po lestvici. Piin rezultat je bil drugi najboljši, le Švedinja Grant je igrišče premagala z udarcem manj. Pia je po dveh rundah delila peto mesto. Tretji dan je mlada dama igrala -3, kar je sicer zelo dobro, a je izgubila eno mesto. Pred zadnjim dnem je napadla s šestega mesta. Zadnjih 18 lukenj je opravila z odliko, s 67 udarci, kar je bila njena druga najboljša runda in dovolj za končno tretje mesto, ki si ga je delila z Belgijko de Roey, Američanko Then in Španko Fernandez. Dekleta os za uspeh prejela 14.100€.

Silovit napredek iz kroga v krog, le en dvojni bugi v štirih dneh in brez bugijev, sicer pa sami pari in birdiji, teh se je nabralo kar 17, je razveselilo čarobno dekle, ki je zadnji mesec namenila treningu in opravljanju srednješolskih izpitov v 3. letniku. Pia Babnik ni skrivala navdušenja: »Zelo sem zadovoljna z igro in rezultatom. V štirih dneh sem naredila le en dvojni bugi. Igrišče je bilo zelo dobro pripravljeno, vremenski pogoji pa prav tako dobri. Sončno vreme in le malo vetra je povzročilo, da je kar 46 igralk turnir končalo pod parom.«

Turnir blizu španske prestolnice je zmagala 24 letna Ana Peleaz. Španka, ki je šele lani začela s profesionalno kariero, je prejela vabilo, saj do sedaj ni dosegla nobenega omembe vrednega rezultata. Pelaez je trenutno vrhunskost dosegla tretji dan, ko je igrišče zmogla v 63 udarcih, kar je rekord igrišča. S skupno -23 je bila razred zase. Drugo uvrščeno Švedinjo Strom je ugnala za šest udarcev, tretje uvrščeno skupino s Pio Babnik, pa za kar osem udarcev.

Madrid Ladies Open/LET, vrstni red:

1 Ana Pelaez (ŠPA) -23

2 Linnea Strom (ŠVE) -17

T3 Pia Babnik (SLO), Manon de Roey (BEL), Gabriella Then (ZDA) in Cayetana Fernandez A (ŠPA) (-15)

Pia Babnik (Foto: Tristan Jones/LET)

Ana Pelaez (Foto: Tristan Jones/LET)


Maj 09, 2022