Pia Babnik in Katja Pogačar sta odlično nastopili na LET turnirju v Rimu. Obe sta se uvrstili v rez in odigrali tudi finalni tretji dan Ladies Italian Open.

Med 132 igralkami je zmagala Angležinja Amy Taylor z 206 udarci (-10), Pia Babnik je odigrala 210 udarcev (-6) in razdelila šesto mesto s še štirimi drugimi igralkami (Fanali, Spitz, Rudgeley in Dagar), Katja Pogačar pa je z 216 udarci (par igrišča) razdelila 24.mesto.

Igrišče Golf Nazionale leži približno 50 km severno od glavnega mesta Italije in je zaradi razgibanega terena vedno prvi test za nastopajoče na turnirjih najvišjega ranga. Domače igralke ga dobro poznajo, saj je eden od centrov za trening njihove golf zveze, pa tudi profesionalkam na Ladies European Touru je zelo domač, saj je gostil številne turnirje.

Pia Babnik se vrača v staro formo na kar so opozorili tudi na uradni spletni strani v zgodbi o najboljši slovenski igralki.  Po težavah s hrbtom, za kar so bili krivi vložki v čevljih in 11 zgrešenih rezih na glavnih turnirjih v prejšnji sezoni je Pia Babnik spremenila zamah in letos igra veliko bolj zanesljivo.

​Po prvem dnevu, ko je z 72 udarci odigrala par igrišča je bila na 30. mestu, a nato drugi dan zablestela v vsem sijaju in z 67 udarci (-5) odigrala najboljši rezultat dneva skupaj z Amy Taylor. Z vrhunskim krogom se je Pia Babnik po dveh dneh povzpela na delitev tretjega mesta s samo dvema udarcema zaostanka za kasnejšo zmagovalko Amy Taylor. Finalni dan je postregel z najboljšimi rezultati celega konca tedna, saj je Francozinja Camille Chevalier odigrala krog z 66 udarci (-6), udarec za njo pa so zaostale štiri igralke. Pia Babnik, ki je igrala v zadnji skupini je začela odlično in z brdijem na tretji in eaglom na sedmi luknji zaostanek za Amy Taylor zmanjšala na en udarec. Po bogiju na deveti luknji se je vrnila z brdijem na deseti, a ji je dvojni bogey na paru 3 dvanajste luknje pokvaril priložnost za zmago. Čeprav je rezultat takoj popravila z brdijem na naslednji luknji ji do konca ni uspelo ujeti priključka z vrhom turnirske razpredelnice. Odličen rezultat pa je dobra spodbuda za naslednje turnirje, saj je z novimi točkami napredovala na 61. mesto v celoletni razvrstitvi Order of Merit.​

​Odličen konec tedna je tudi za Katjo Pogačar, ki je petkov prvi dan odigrala z 71 udarci (-1) in se nato v soboto do zadnje luknje borila za uvrstitev v rez. Po solidnih prvih devet (dva birdija, trije bogiji) je sledil napet zaključek, saj je po bogiju na dvanajsti luknji, dvojnem bogiju na štirinajsti luknji in še enem bogiju na naslednji luknji bila nevarno blizu da zgreši rez. V boju za preživetje na turnirju je z brdijem na šestnajsti luknji in dvema paroma na koncu odigrala 76 udarcev (+4) in ujela rez skupaj z 14 soigralkami. Zelo sproščeno je nato odigrala zadnji krog in se z 69 udarci (-3) na lestvici povzpela kar za trideset mest in končala na 24.mestu. Z novimi točkami je trenutno na 84.mestu na Order of Merit.

Najboljša Slovenka na tej lestvici je Ana Belac, ki je na 46.mestu in v Rimu ni igrala, saj se na Floridi pripravlja na svoj krstni nastop na Olimpijskih Igrah v Parizu v začetku avgusta.


Jun 17, 2024