Pia Babnik na Junior Vagliano Trophy

Zmaga ekip Evrope proti ekipam Velike Britanije in Irske na tekmovanju Junior Vagliano Trophy in Vagliano Trophy

Prvič v zgodovini ženskega slovenskega golfa je naša igralka, Pia Babnik, nastopila v ekipi Evrope na uradnem ekipnem tekmovanju. Pred leti je med fanti to uspelo Timu Gorniku na tekmovanju St.Andrews Trophy.

Tekmovanje ima dolgo zgodovino in predstavlja eno najpomembnejših amaterskih tekmovanj saj organizatorja R&A in EGA zagotovita udeležbo najboljših evropskih igralk. 

Letos je nastopilo 13 najboljših igralk od prvih 15 iz evropske jakostne lestvice. Starejše se pomerijo za Vagliano Trophy in mlajše za Junior Vagliano Trophy.

Pia je nastopila v dvoboju za Junior Vagliano Trophy in oba dneva z Italijanko Fiorelini zmagala v foresomes igri. Po naključnem žrebu je v posameznem Match playu igrala obakrat z Valežanko Tynan in obakrat je vseskozi vodila do 16 luknje. Valežanka je igrala preko svojih zmožnosti in z agresivno igro in brdiji na zadnjih luknjah ujela Pio in jo drugi dan celo premagala z brdijem na zadnji luknji, kljub temu, da je Pia odigrala 18 lukenj brez bogija.

Match play se je še enkrat več pokazal kot igra brez izrazitih favoritov saj so v posameznih dvobojih angleške in irske igralke premagale mnogo višje rangirane Evropejke.

Na koncu je vseeno odločila boljša kvaliteta evropskih igralk, ki so v Vagliano Trophy zmagale z 14,5:9,5 in v tekmi Junior Vagliano tudi s pomočjo naše Pie z 10,5: 7,5.

Tekmovanje je izvrstno organizirala R&A s pomočjo prostovoljcev iz Royal St.Georges igrišča, kjer bo naslednje leto The Open za moške. Turnir si je ogledalo tudi presenetljivo veliko gledalcev, ki so vsi izjavljali, da uživajo v vrhunski igri, ki so jo prikazale najboljše golfistke Evrope. Drugi dan tekmovanja so videli tudi 2x hole in one.

Dekleta so več lukenj igrale kar iz moških zadnjih udarjaličš in so prvi dan tekmovanja ob močnem vetru imela kar nekaj težav. Vsa dekleta so se med tekmovanjem s pomočjo kapetank med seboj odlično povezale in se zelo veselile zmage nad Angležinjami in Irkami.

Zaradi zanimivosti tekmovanja so se organizatorji R&A in EGA odločili, da bodo dvoletne dvoboje pri mlajših spremenili v enoletne in jih povezali skupaj z mladinci, ki tekmujejo za pokal Jacques Leglise Trophy.

Uradni rezultati: Junior Vagliano Trophy - TUKAJ


Jul 03, 2019