Golfistke, ki tekmujejo v evropski seriji LET imajo naporen ritem turnirjev, še posebej, ker so bile do 10. septembra v Švici, nato je sledil turnir v Franciji, naslednji na Irskem, pa že prihaja na prvi tir.

Najboljša slovenska golfistka Pia Babnik je v Švici zablestela tretji dan, ko je odigrala -6 in postavila so-najboljši rezultat dneva, skupaj z Italijanko Carto. Babnik se je močno zavihtela na lestvici in turnir končala na T15, kjer so vse igralke prejele 3134€. Dobro je nastopila tudi Katja Pogačar, ki je po dveh krogih imela prednost udarca pred Pio. Katja je uvodna dneva igrala 74 in 70 udarcev, tretji krog pa zaključila s 73 udarci (+1) in na koncu pristala na T46 (922€).

Iz Švicarskega Holzhauserna se je karavana preselila na severozahod Francije. Na več kot sto let starem igrišču Barriere je bil turnir Lacoste organiziran sploh prvič, zaradi letošnje suše in posledično zaradi prepovedi zalivanja igrišča, pa so golfistke na čistini imele olajšavo ene palice. V času turnirja je povsem blizu Atlantika deževalo, v popoldanskih urah pa je tudi veter precej oteževal igranje. Igrišče so ves čas sproti urejevali oziroma popravljali. Dober teren pri začetnih udarcih in odlične zelenice so predstavljali dodaten izziv igralkam, še posebej, ker se je zaradi vetra uvodni dan le eni golfistki s popoldanskih štartov uspelo uvrstiti med najboljših deset.

Pia Babnik (Foto: Tristan Jones/LET)

Pia Babnik je v nekaj boljši konkurenci kot v Švici, odlično odigrala uvodni krog in se uvrstila na T10, kjer ji je družbo delalo še deset golfistk. Drugi dan je s parom izgubila pet mest, zadnji, finalni krog pa je odigrala -1 in turnir končala na T13, skupaj s Švicarko Maggetti in Danko Soenderby. Za 13. mesto so igralke prejele 6175€.

Pia Babnik: »Zelo sem zadovoljna z napredkom moje igre, ki je vsak dan boljša. Tokrat sicer patanje ni bilo povsem na nivoju in nisem izkoristila dobre igre za še boljši rezultat. Upam, da bo patanje na naslednjem turnirju en nivo višje.«   

 

V Švici je zmago slavila veteranka Liz Young (30000€). Angležinja je pri 39 letih prvič zmagala v evropski seriji, le nekaj dni kasneje pa je bila v Franciji na T30. In ni odveč zapisati, da se je Young na turnirju Lacoste komajda uvrstila v finalno rundo in se šele z odlično tretjo rundo uvrstila nekaj mest višje.

OP Švice (Holzhausern) – rezultati:

Ines Laklalech (Foto: Tristan Jones/LET)

Zgodovinsko zgodbo je na zadnjem turnirju v Franciji, na igrišču Barriere v Normandiji, povsem blizu Atlantskega oceana, spisala 24 letna Maročanka Ines Laklalech, ki je sploh prva Maročanka, prva Arabka in prva severno Afričanka, ki je zmagala na turnirju LET. Laklalech je bila po treh dneh izenačena (-14) z Agležinjo Meghan MacLaren, na dodatni luknji pa ji je zadostoval bugi, saj je Angležinja začetni udarec poslala globoko v ledino. Maročanka je za zmago prejela 48750€.

Lacoste OP Francije (Deauville) - rezultati

Foto: Tristan Jones/LET

Katja Pogačar (Foto: Tristan Jones/LET)


Sep 19, 2022