Pebble Beach znova v središču pozornosti

Igrišče Pebble Beach Golf Links sodi med najlepša na svetu. Za nameček slikovite zelenice niso rezervirane le za ozek krog izbrancev. Res pa je, da so igralne karte zelo zasoljene. Kalifornijski golfski raj bo kmalu spet v središču pozornosti zaradi dveh velikih turnirjev. 


Na igrišču, ki je bilo uradno odprto leta 1919 je prvi zelo odmeven turnir potekal deset let kasneje. Leta 1929 si je tam naslov prvaka ZDA v amaterski konkurenci priigral Harrison R. Johnston. Prvo izmed petih Odprtih prvenstev ZDA za profesionalce pa je na zelenicah Pebble Beacha potekalo leta 1972.

Ameriška golf zveza je sporočila, da se bodo najboljši igralci za naslov prvaka ZDA znova merili na tem slikovitem links igrišču in sicer leta 2027. Ameriški ženski Open pa bo v Pebble Beachu potekal štiri leta prej. Dame so to novico sprejele z velikim navdušenjem, saj po navadi precej manj pogosto kot njihovi moški kolegi obiskujejo najbolj znamenita igrišča: “Zelo smo ponosne, da bo Odprto prvenstvo ZDA za ženske v golfu prvič potekalo na zelenicah Pebble Baecha,” je novost v koledarju komentirala predsednica USGA Diana Murphy.

Bržkone bomo na obeh velikih turnirjih znova lahko priče številnim nepozabnim trenutkom. V Pebble Beachu je leta 2000 domači major Tiger Woods osvojil z rekordno prednostjo 15-ih udarcev. Med mojstri, ki so se med zmagovalce Odprtega prvenstva ZDA vpisali v Kaliforniji pa najdemo tudi Jacka Nicklausa (1972), Toma Watsona (1982), Toma Kitea (1992) in Graeme ja McDowella (2010).


Nov 06, 2017