Odpisani se vrača 30. novembra

Po aretaciji zaradi uporabe protibolečinskih tablet ni bilo malo tistih, ki so bili prepričani, da je Tiger Woods dokončno postal del športne zgodovine. Toda zmagovalec 106-ih turnirjev v profesionalni konkurenci še ni rekel zadnje besede!

 

Kot se za golfista, ki je v ta šport uvedel špartanski model treninga spodobi, je tudi tokrat svoje težave reševal metodično. Najprej se je s pomočjo svojih zdravnikov spopadel z odvisnostjo od protibolečinskih sredstev, nato pa se v družbi odvetnikov na sodišču pogodil za pogojno kazen. V ZDA je namreč tolerenca do voznikov, ki upravljajo volan v stanju zmanjšane prištevnosti praktično nična. Woods pa bi zaradi vožnje pod vplivom zdravil lahko celo za 90 dni pristal v zaporu. Sodnica Sandra Bosso-Pardo mu je ponudila alternativno možnost: “Ker ste priznali krivdo in se pogodili, vas obsojam na leto dni pogojne kazni. Udeležiti se boste morali tudi posebnega programa, ki ljudem pomaga pri spopadanju s tovrstno odvisnostjo. V kolikor pa boste v tem času zagrešili nov prekršek vas čaka kazen v višini $500 in 90 dni zapora.”

Woods, ki je medtem že opravil tudi 50 ur prostovoljnega dela pa se je medtem očitno odločil tudi za vrnitev na zelenice. Uradno je oznanil, da bo 30. novembra nastopil na turnirju Hero World Challenge. Pri tem je potrebno dodati, da gre za turnir, ki ga organizira sam. Na njem nastopa le 18 povabljenih profesionalnih igralcev golfa. 


Nov 06, 2017