Dobre novice so prišle iz Avstralije, kjer se je končalo tridnevno Odprto prvenstvo NSW na igrišču Magenta Shores Golf & Country Club. V konkurenci 132 igralk, ki so se uvrstile na turnir, sta odlično nastopili Ana Belac in Katja Pogačar. Obe sta se po dveh tekmovalnih dneh brez težav uvrstili v rez najboljših 69 igralk in na koncu zasedli 12.mesto in 34.mesto. 

 

Zmagala je Mariajo Uribe iz Kolumbije z rezultatom 202 (-14) pred Angležinjo Bronte Law 203 (-14) in Španko Marto Martin 207 (-9). Prvenstvo Novega Južnega Walesa pa bi se lahko za Slovenki končalo še bolje, saj zadnji dan nista izkoristili svojih priložnosti. Katja Pogačar je vse tri dni odigrala par igrišča, Ana Belac pa je po dveh dneh zasedala celo peto mesto in bila z petimi udarci zaostanka za kasnejšo zmagovalko Mariajo Uribe na poti k svojemu največjemu uspehu. Po dobrem uvodnem krogu z 70 udarci je navdušila drugi tekmovalni dan, ko je po desetih zaporednih parih odigrala štiri zaporedne brdije od 11. do 14. luknje in nato zadela še petega na paru 3 šestnajste luknje. Tudi finalni dan je začela z brdijem, a ji je na žalost osem udarcev na paru 4 druge luknje prekrižalo načrte. Navkljub šestim brdijem v tretjem dnevu je manj kot 74 udarcev ni uspelo odigrati in je na koncu z rezultatom 211 udarcev (-5) razdelila 12.mesto še s tremi soigralkami.

 

Z novimi točkami se je na lestvici LET sezone povzpela na 44.mesto, Pia Babnik, ki v Avstrailiji ni nastopila je na 54.mestu in Katja Pogačar na 92.mestu med 137 igralkami, ki so letos osvojile točke.

 

 


Apr 01, 2024