Odličen dosežek Katje Pogačar!

Prva Slovenka, ki se je uspela prebiti na profesionalno golfsko turnejo, Katja Pogačar, se je pred nastopom na turnirju Lalla Meryem Cup v Maroku soočala z zanimivim izzivom. Mnogi ljubiteljski igralci bi ga poimenovali z besedno zvezo -  “sladka težava”...

Le redki so igralci golfa, ki ne bi vsaj po tihem želeli svojih žog udarjati ekstremno daleč. Mnogi bi se bili za navdušujoče drive  pripravljeni odreči številnim ostalim adutom, kot je recimo kratka igra. Žal pa se ljubiteljski golfisti le redko soočajo s takšnimi okoliščinami. Najboljša slovenski golfistka pa mora v zadnjih mesecih reševati prav tovrstne, “sladke težave”. Katja je namreč nedavno povsem spremenila svoj zamah, tako da žoge udarja tako daleč, kot še nikoli v karieri!

Sama je trenutno stanje svoje igre pred odhodom na turnir v Maroku opisala z besedami: “Tudi sama se strinjam, da je to gotovo najlepši problem s katerim se lahko srečaš na igrišču. Si pa pri tem vseeno pogosto soočen z mešanimi občutki. Predvsem v trenutku, ko udariš žogo tako daleč kot še nikoli prej, vendar slednja zleti preko zelenice, saj nisi pričakoval tako izjemnega udarca. Kakorkoli se že dobro počutim ob tem preboju v igri, pa bom potrebovala še nekaj časa, da se navadim na nove okoliščine.”

Sodeč po nastopu na turnirju Lalla Meryem Cup, ki sodi med pomembnejše v okviru Ženske evropske profesionalne turneje, pa je edina Slovenka med evropsko elito že uspela v precejšnji meri 'umeriti svoje palice'. Katja je namreč spopad z igriščem 'Royal Golf Dar Es Salam' začela z 71. udarci oziroma enim pod parom. Drugi in tretji krog je sklenila s po 73. udarci, v zaključni rundi pa je odigrala par. Skupaj je tako nanizala 289 udarcev (enega nad parom) oziroma štiri več kot zmagovalka, Švedinja Jenny Haglund.

Katja Pogačar je tako z izvrstnim osmim mestom dokazala, da se je hitro navadila na nastope med elito. Omenjeni rezultat je obenem odlična motivacija pred naslednjimi izzivi. Še posebej zato, ker slovenska profesionalka pravi, da ima trenutno v igri še veliko rezerv. Po eni strani na področju taktike in strategije na igrišču, saj se mora še navaditi na precej drznejše linije udarcev, ki si jih lahko po novem privošči zaradi večjega dosega njenih udarcev. Po drugi pa potrebuje še nekaj tednov, da spet najde svoj občutek za nastopanje na igriščih na tej strani Atlantika. V času študija v ZDA je bila namreč vajena malce drugačnih, ameriških igrišč. 
 

Vsekakor pa to predstavlja več kot dovolj razlogov za veselje med slovenskimi ljubitelji golfa. Končno imamo namreč v okviru Ženske evropske profesionalne turneje tudi Slovenci golfistko, ki se lahko prebije v sam vrh! 


Apr 23, 2018