Od četrtka do nedelje je potekalo prvo tekmovanje v seriji Ladies European Tour (LET).

Profesionalke so v Keniji odigrale Magical Kenya Ladies Open.

Veseli nas, da sta uspešno nastopili in se uvrtili v zadnja dva dneva tekmovanja (rez) Pia Babnik in Katja Pogačar.  Malo manj sreče je imela prve dva dni Ana Belac, ki se ni uvrstila v rez.

Pija je končala turnir z rezultatom + 4 udarce in si deli 36. mesto skupaj s še tremi igralkami, Katja pa se je uvrstila na 40. mesto, ki ga deli še z petimi igralkami z rezultatom +5 udarcev. Čestitke obema.

Katja nam je poslala kratko izjavo iz Kenije v kateri pravi:

Moja igra je bila ta teden v Keniji kar solidna razen prvega dne, ko sem slabše patala. Imeli smo zelo soparne dneve, zato sem si morala brisati roke v brisačo pred vsakim udarcem, tako kot če bi igrala v nalivu.

Danes sem igrala par igrišča, torej nulo, dva birdija in en double bogie. Vesela sem, da sem se se po doublu spet skoncetrirala in odigrala do konca par, saj sem se včeraj zvečer počutila slabo in zato tudi slabo spala.”

 

Zmagovlka turnirja z nagradnim skladom 300.000 eur je postala 19 - letna Shannon Tan (Singapur), ki je odigrala 12 udarcev pod parom igrišča pred italijanko Alessandro Fanali, ki je za njo zaostala 4 udarce.

Kakor smo že napovedili se Pia Babnik »seli« sedaj v Saudsko Arabio, kje bo igrala na Aramco Saudi Ladies International z nagradnim skladom 5 miljonov dolarjev in se prične 15. februarja.

Upam, da bo uspela prikazati dobro igro in imela veliko sreče, ki je v golfu, posebno pa na turnirjih izjemnega pomena.


Feb 11, 2024