Junior Vagliano Trophy je dvoboj mladih golfistk do 16 leta starosti, kjer se pomeri šest izbrank z Velike Britanije in Irske proti šestim iz preostalega dela Evrope. Od leta 2011 so se mlade golfistke pomerile petkrat in prav vsakič je zmagala ekipa Evrope. Zadnja zmaga sega v leto 2019, ko je z odliko nastopila tudi Pia Babnik, ki je v Angliji na igrišču Royal St. George's Golf Club osvojila 2,5 točke, ekipa Evrope pa je z 10,5 proti 7,5 premagala vrstnice z otočja. Pred dvema letoma je poleg Pie nastopila tudi Lucie Malchirand, to pa sta edini od udeleženk leta 2019, ki sta že okusili slast profesionalne zmage. Sicer so v preteklosti na tem dvoboju nastopile tudi izjemne golfistke kot so Emily Pedersen, Georgia Hall in Charley Hull.

Zmagovalna ekipa Evrope leta 2019 (foto: EGA)

Tekmovanje traja dva dni, v vsakem dnevu pa dekleta dopoldan odigrajo tri dvojice (foursome) in popoldan še šest posamičnih match play iger. Skupno je na razpolago 18 točk, za morebitno šesto zaporedno zmago, pa Evropejke potrebujejo devet točk.

Letošnji dvoboj bo na Nizozemskem na igrišču v Hilversumschu.

 

Evropa 2021:

Kapetanka Myrte Eikenaar (NIZ)

Igralke: Helen BRIEM (NEM), Cayetana FERNÁNDEZ GARCÍA-POGGIO (ŠPA), Francesca FIORELLINI (ITA),  Constance FOUILLET (FRA), Meja ÖRTENGREN (ŠVE) in Nora SUNDBERG (ŠVE)

 

Velika Britanija in Irska 2021:

Kapetanka: Janet Davies (ANG)

Igralke: Grace CRAWFORD (ŠKO), Rosie BEE KIM (ANG), Harriet LOCKLEY (WAL), Katie POOTS (IRS),

Maggie WHITEHEAD (ENG) in Ellen YATES (ANG)


Okt 07, 2021