Močno v november se je zavlekla letošnja golfska sezona za najboljše slovenske amaterske igralce, ki so prisotni v Sloveniji. Zaključni del je pripadel Match Play-u sistemu, ki še najbolj spominja na teniški turnir, kjer je v vsakem krogu izpade en tekmovalec. Pri članih se je zbralo 32 golfistov, pri dekletih pa se je za naslov najboljše v državi pomerilo osem golfistk.


Konca sezone in spremenljivih temperatur se bosta najbolje spominjala nova državna prvaka Neža Šiftar (Racman GK) in Kristjan Vojteh Burkelca (GK Trnovo), oba tudi letošnja mladinska državna prvaka v seštevni igri. Igrišče v Arboretumu je bilo vrhunsko pripravljeno, četudi je jutranja megla rahlo spreminjala časovnico tekmovanja, a je opoldansko sonce dvigovalo vedrost tekmovalcev, ki so v posameznih dvobojih morali, poleg odličnega golfskega znanja, pokazati tudi taktično pretkanost. Zagotovo je največji vtis pustil 18 letni Kristjan Burkelca, ki se z izjemo četrtfinalnega dvoboja proti Juretu Vasletu, niti enkrat ni sprehodil do zadnje devete luknje, ampak je vse dvoboje predčasno rešil v svojo korist. 18 letni Kristjan je v polfinalu opravil z Lukom Straškom, v finalu pa tri luknje pred koncem še z Galom Patrikom Štirnom (oba GK Arboretum) in tako naslovu državnega mladinskega prvaka na igrišču Cubo golf Ljubljana, kjer je celo imel absolutni najboljši rezultat, dodal še naslov v Match Play-u v Arboretumu.


Precej bolj izenačen dvoboj je bil pri dekletih, kjer sta se pomerili klubski soigralki Racman GK, Neža Šiftar in Barbara Car. Neža je v polfinalu premagala Izo Belo Ivanko, Barbara pa novopečeno študentko teksaške univerze El Paso, sicer Goričanko, a članico GK Trnovo, Tijano Jovičević Kovačič. Finalni obračun je bil odločen na osmi luknji, ko je Šiftarjeva odigrala par, mlajša Barbara Car pa je končala z boogijem. Na zadnji luknji sta bili s parom izenačeni in Neža je zadržala prednost enega udarca in podobno kot Kristjan, tudi sama ob nazivu mladinske državne prvakinje, v vitrino dodala še priznanje za naslov prvakinje v Match Play-u.
 

V boju za bronasto medaljo je pri dekletih Tijana Jovičević Kovačič premagala Izo Belo Ivanko, pri fantih pa je v klubskem obračunu dveh članov GK Arboretum, Luka Strašek opravil z Janom Čiričem.
 

Dober odnos in medsebojno spoštovanje določil NIJZ in pristojnih ministrstev je omogočilo nemoten potek tekmovanja na katerem je bilo videti in čutiti iskreno željo po tekmovanju. Sočasno gredo pohvale tudi ekipi igrišča Arboretum, ki se je trudilo na vseh področjih, da je državno prvenstvo potekalo pa najvišjih standardih in hkrati po veljavnih določilih, ki jih je sprejela vlada RS.


Vodja tekmovanja Gorazd Kogoj je po koncu tekmovanja strnil misli: »Sploh prvič se je zgodilo, da smo državno prvenstvo imeli v mesecu novembru, kar je res izjemno. Vse pohvale gredo ekipi igrišča Arboretum. Igrišče je bilo vrhunsko pripravljeno in tekmovalci so bili nadvse zadovoljni. Še večji čar tekmovanju in naboju, bi dali gledalci, a jih zaradi ukrepov tokrat žal ni bilo. V prvi vrsti smo naredili vse, da je bilo tekmovanje varno za zdravje nas vseh, od tekmovalcev do organizatorjev.«
 

Match Play 2020, vrstni red:

Člani
 

1 Kristjan Vojteh BURKELCA
 

2. Gal Patrik ŠTIRN


3. Luka STRAŠEK
 

4. Jan ČIRIČ
 

5 Matic ZALOKAR
6 Jakob BALKOVEC
7 Vid SLAVEC
7 Jure VASLE

Članice
 

1 Neža ŠIFTAR
 

2 Barbara CAR
 

3 Tijana JOVIČEVIĆ KOVAČIČ
 

4 Iza Bela IVANKO

5 Ester POLAK
5 Eva Kiri FEVŽAR
7 Zala JESIH
7 Petra BALKOVEC


Nov 16, 2020