Novosti na Evropski turneji

Evropska profesionalna turneja je bila vseskozi v senci odmevnejše PGA turneje, ki domuje onstran Atlantika. Toda časi se spreminjajo in razlike med obema so vse manjše. Drugo leto bo 'European Tour' zanimivejši kot kadarkoli prej.


Uradno se bo nova sezona začela  meseca novembra. Najboljše čaka 48 turnirjev, ki bodo potekali v 31-ih državah na petih kontinentih. Evropska turneja tako še utrjuje svoj status globalnega tekmovanja. Tako kot letos bo veliki finale potekal v Dubaju (člani turneje pa bodo točke v  'dirki proti Dubaju' zbirali na 47-ih turnirjih).

Turnir HSBC v Abu Dabiju bo letos še bogatejši, saj bo nagradni sklad po novem znašal kar 7 milijonov ameriških dolarjev. Junijsko dogajanje pa bo spet popestril turnir, ki poteka v prirejenem, bolj sproščenem skrajšanem formatu, GolfSixes. Turnir BMW PGA Championship bo v novi sezoni namesto maja na sporedu septembra. Oprto prvenstvo Italije pa bo namesto junija potekalo oktobra. Aprila bodo na turnirju Trophee Hassan II v Maroku skupaj igrali najboljše profesionalke in najboljši profesionalni igralci. Tako bo tudi na turnirju Vic Open, ki bo potekal februarja v Avstraliji (ta turnir bo v okviru Evropske turneje potekal prvič).

Keith Waters, direktor Evropske turneje je koledar pospremil z besedami: “Veseli smo, da naš koledar za leto 2019 odseva naš globalni pristop. Obenem pa smo zadovoljni, ker smo naredili pomembne korake, ki bodo turnejo pomagali popeljati v prihodnost.”


Nov 01, 2018