»Prvič, kar organiziramo vsakoletne turnirje Odprtega prvenstva Ljubljane, so nas nevihte spodile z igrišča. Prva je varnost, nato vse drugo,« je dejal Vasko Škapin, predsednik GK Ljubljana.

V dogovoru z vodstvom odlično pripravljenega igrišča so sklenili, da za rezultate turnirja upoštevajo odigranih devet lukenj. Veter in dež sta prignala v bližino igrišča nevihte, zato je bila odločitev o prekinitvi turnirja pravilna.

Turnir slovi po dobri organizaciji in dogodku, ki mu zna predsednik dodati enološko kulinarično noto. Za prvo je skrbel vinar iz Motovuna Tomaz Klaudio, za drugi del pa kuharska ekipa Kraljeve klubske hiše s šefom kuhinje Stojanom Rezarjem in ekipo, ki je postregla vse pripravljene jedi.

Vasko Škapin je dejal, da ne bi bilo slabo, če bi se kdaj prišli odgovorni z drugih igrišč prepričat v klubsko restavracijo blejskega igrišča, kaj je kakovost.


Predsednik kluba, ki bo prihodnje letos staro 35 let je skupaj s prof. dr. Sonjo Praprotnik podelil tradicionalna priznanja, zmajčke, najboljšim. Bruto zmagovalci so; skupina A Srečko Medven, skupina B Mirko Kunšič, skupina C Aljaž Volkar. 1. Bruto senior Anton Štiherle, 1. Bruto dama Marta Deisinger. Zmagovalec neto v skupini A je Jure Božič, v B skupini Darja Ostrež, v C skupini pa Branka Eržen. Aleksandra Zajc je med vsemi najdlje udarila žogico, Darja Ostrež pa je bila najbliže zastavi.

Besedilo in foto M. Kunšič


Okt 16, 2017